Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

sneeuwpret kino 1

Pret in de sneeuw | Kino vertelt

sneeuwpret kino 1

Het was drukte in huize Wielinga. Baasje deed zijn laarzen aan, dan gaan we het veld dus op! Zusje (Ilona) liep met een apparaat om haar nek te sjouwen en pakte zich volledig in. Oké het is koud, maar ooit een wintervacht geprobeerd? Doet wonderen!

sneeuwpret kino 2

Toen we de drempel overstapten moest ik weer even wennen. Het is toch elke keer weer heel koud aan mijn pootjes. Ik liep voor baasje uit, staart omhoog en neus in de lucht. Zusje kwam erachteraan gewaggeld, moet altijd op haar wachten.

Ik deed mijn best zo snel mogelijk richting het veld te komen, want daar kan de pret pas echt beginnen. Als ik geluk heb komt de koude massa tot aan mijn buik. En overal zitten geurtjes verstopt onder de witte deken!

sneeuwpret 4

En als ik niet oppas zak ik zo tot aan mijn buik in de sneeuw. Robert en Ilona moeten er steeds om lachen. Vooral als ik mijn kop uit de sneeuw haal. Ik schud dan maar gauw, want het plakt aan alle kanten aan me vast.

sneeuwpret 6 kino

Terwijl ik lekker aan het rennen en springen was moest ik per se bij zusje komen. Ze keek lachen richting dat apparaat, moest vast iets grappigs zijn. Ik snap het niet. Ik wachtte vooral op het moment dat ze me of wat lekkers gaf, of ik weer lekker mocht rennen door de witte massa.

sneeuwpret 7 kino

Oke, oke ik geef toe, hier moest ik stiekem ook wel om lachen. Ik weet niet wat ze allemaal aan het doen was, maar opeens lag zusje naast me in de sneeuw. Ik zei toch dat het lekker spul is!

sneeuwpret 8

Het is jammer dat ik aan zo’n lijn zit, want zoals je ziet ben ik heel goed in verstoppertje spelen. Of zie je me juist niet? Ik duik eerst in de sneeuw en verstop me daarna gauw achter het hoge gras. Wist je trouwens dat er heel veel diertjes zich schuil houden tussen het hoge gras? Ik zoek graag naar ze.

Ik moet wel bekennen, na een uurtje rennen en snuiven heb ik het ook wel weer gehad. Want hoe mooi het ook is, het is wel heel koud. Mijn pootjes gaan er zeer van doen en baasje moet de ijsklontjes uit mijn vacht halen als we thuis zijn. Maar na zoveel rennen kruip ik graag weg in mijn warme mandje.

Pootje,
Kino

Vind jij de sneeuw ook zo leuk?

14 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *