Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

De zondag staat niet specifiek in het teken van gedichten, maar het is wel vaak de dag dat er een artikel online komt waarin ik mijn gedachten even laat gaan. En vandaag doe ik dat door middel van het gedicht lief lichaam en wat gedachten die erbij in me omhoog kwamen.

Lief lichaam wat heb ik je
Allemaal toch aan gedaan
Terwijl je tot nu toe altijd
Voor mij hebt klaargestaan

Het is tijd om te veranderen
Geen boosheid en geen woede meer
Maar lief zijn voor mezelf
Ookal doet het vanbinnen nog zo zeer

Want eigenlijk is het knap
Wat mijn lichaam allemaal heeft doorstaan
En dus heb ik besloten
Vol voor de zelfliefde te gaan

Lees ook: Groeiend geluk | Gedicht

Op het moment dat het heel slecht met me gaat, was ik niet altijd even goed in zorgen voor mezelf. Zonder op details in te gaan, kan ik wel vaststellen dat dit me niet altijd hielp. En inmiddels heb ik de knop omgezet en ben ik hier volledig in gedraaid. Als het niet goed met me gaat, maar ook als het wel goed gaat overigens, probeer ik juist lief voor mezelf te zijn. Juist tegen de (destructieve) gedachten in te gaan en goed voor mezelf te zorgen. Want mijn lichaam is het waard.
En dat van jou ook. Het heeft je al zoveel gebracht. Daar mag je dankbaar voor zijn.

Liefs,
Ilona

15 reacties

  1. Je hebt helemaal gelijk en wat goed dat je het nu zo ziet. Ik was afgelopen tijd veel geld kwijt aan sportschool & fysio, maar ik dacht ook: als je ergens je geld in moet investeren dan is je lichaam toch een goede. Daar moet je nog lang mee doen. Maar we zijn ons er niet altijd bewust van (totdat je, zoals ik rugklachten krijgt ;-))

  2. een mooi gedicht
    die een lichaam ook verdient
    net als de nodige zorg en lief er voor zijn
    maar wat heb je met je haar gedaan , dat vind ik nou weer niet lief

  3. Heel mooi gedicht. En ik vind het zo waardevol om naar je lichaam te kijken zoals je beschrijft: het heeft je inderdaad al veel gebracht. Daar mag je dus wel heel goed voor zorgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *