Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

boshuisje 3 comfortabel in je eigen kleding

5 tips om je comfortabel te voelen in je kleding

Zelf vind ik het een van de belangrijkste dingen: me comfortabel voelen in de kleding die ik draag. Dit kan echter nog best een zoektocht zijn, helemaal als je -net als ik- best wat bent aangekomen. Daarom vandaag een aantal tips op een rijtje zodat jij je helemaal comfortabel kunt voelen bij de kleding die je draagt.

boshuisje 3 comfortabel in je eigen kleding

Passende kleding

Niets is vervelender dan kleding dat net niet past. Iets wat net te strak zit, of toch eigenlijk net iets te lang is voor je. Of wat denk je van dat shirtje waar je constant aan loopt te trekken omdat deze best iets langer had gemogen? Zorg daarom voor kleding wat voor jou passend zit. Dit mag ook best een oversized t-shirt zijn, zolang jij je er maar comfortabel in voelt.

Fijne materialen

Net zoals de pasvorm zijn de materialen iets heel persoonlijks. Zelf kan ik bijvoorbeeld voor geen meter tegen wol, dit vermijd ik dan ook gewoon. Die trui kan nog zo leuk zijn, maar als het vervolgens de hele dag loopt te kriebelen voel je je er echt niet beter in.

sneeuw outfit 9

Kies voor kwaliteit

Ik schreef vorige week al over de reden dat we fast fashion beter links kunnen laten liggen en je beter voor een kwalitatief item kan gaan. Want het is zo zonde als dat leuke shirtje na een jaar geen vorm meer heeft en je het shirt nog leuk vind, maar je je er gewoon niet prettig in voelt. Nou kan dit altijd een keer gebeuren en soms is het dan maar beter om afscheid te nemen.

Voor mooie, kwalitatieve items kan je bijvoorbeeld terecht bij OTTO, ze hebben een fijne verzameling aan merken en items en met de nieuwe collectie ben je in no time klaar voor het nieuwe seizoen. Wat ook per week wisselt.

Bij twijfel: niet doen

Soms kom je van die items tegen die bij het passen toch niet helemaal aan de verwachting voldoen. Makkelijk gezegd: bij jou lijkt het net een vuilniszak, terwijl het item op het model zo tof staat. In dat geval kan je het beter laten voor wat het is, want je gaat je op die manier nooit goed voelen in dat item.

Draag wat jij mooi vindt

Anderen kunnen er nog zoveel van vinden, maar je gaat je nooit comfortabel voelen in iets dat jij niet mooi vind. Dit gevoel houd je bij je en iemand kan dus nog zo enthousiast zijn over dat item, maar zolang jij er niks bij voelt kan je het beter laten hangen.

Zelf draag ik de laatste tijd graag complete pakkies. Oftewel een tuinbroek met shirt of trui eronder of een toffe jumpsuit, ik heb bijvoorbeeld een volledig in spijkerstof. Een verschrikking om aan te krijgen maar als ie eenmaal aanzit…

Hoe zorg jij ervoor dat je je comfortabel voelt in je kleding?

Liefs,
Ilona

12 reacties

  1. ‘Bij twijfel niet doen’ is inderdaad een hele goeie! En zélf kiezen en je niks aantrekken van wat een ander vindt. Ooit een truitje gekocht omdat mijn verkering het zo’n leuk truitje vond. Amper aangehad.. Als-ie ooit weer een leuk truitje ziet voor mij, mag-ie het zelf aantrekken. :-)

  2. Mooi artikel. Ik heb in de loop der jaren wel geleerd dat ‘bij twijfel niet doen’ een goeie is. Alles wat ik kocht en er over twijfelde (maar toch kocht want in de opruiming, want leuke kleur, etc.) bleek ik in de praktijk niet te dragen omdat het niet lekker zat/niet leuk stond/of niet bij mij paste. En het vervolgens dus haast ongedragen naar de kringloop ging…

  3. Ik deel je mening 100%, voor mij is kleding in de eerste plaats iets waarin ik mij goed moet voelen! Daarom liever een maatje wat te groot dan dat het (te) strak zit. Oversized vind ik heel mooi maar is door mijn figuur niet aan mij besteed. Daarom zoek ik meestal specifiek iets dat mijn figuur bovenaan wel volgt en iets dat wat losser zit onderaan, if that makes sense :p

  4. Ik vind comfort echt het allerbelangrijkste in mijn kleding. Anders trek ik het gewoon niet aan. Ik weet inmiddels ook wat ik het lekkerst vind zitten en waar ik me goed in kan bewegen. Ook warmte/koelte is voor mij een belangrijk onderdeel van comfort trouwens. Daarom draag ik het liefste laagjes.

  5. Dankjewel voor de tips! Ik had in het najaar nog een geweldige spijkerjurk gekocht, maar uiteindelijk droeg ik hem niet. Ik vond alles te stug. De jurk is (door mij ongedragen) naar mijn zusje gegaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *