Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

LoopEars: Tegen overprikkeling als autist (en meer) | review

Na lang twijfelen wist een vriendin me vrij snel over te halen, ik had de welbekende Loopears nodig. Oordoppen in verschillende varianten waar zeer goede verhalen over in de rondte gaan. Zo gezegd zo gedaan. In mijn winkelmandje gegooid en twee week later waren ze binnen. En nu vind ik er natuurlijk wat genoeg. In ieder geval genoeg om het met jullie te delen.

loopears 1

Wat zijn loopears

Loopears zijn oordoppen speciaal gemaakt om geluid tegen te houden. Ze zijn verkrijgbaar in twee varianten, Quiet (-27db) en Experience (Pr) (-18db). De laatste zijn vooral gemaakt voor het dagelijks leven en prima geschikt om nog gesprekken mee te kunnen voeren. Met de eerste variant is dit lastiger. De eerste variant is echter wel volledig flexibel (ook de ring) waardoor je er makkelijk mee kunt slapen. Bij de Experience variant is de ring van een harder materiaal.

Mijn bevindingen

Ik heb zelf de Loopears Quiet aangeschaft, welke in maarliefst zes verschillende kleuren beschikbaar zijn. Het komt in een klein doosje die ook nog eens volledig recyclebaar is, kan belangrijk zijn.

loopears 6 noise reduction qeuit

Naast de Loopears zelf, ontvang je ook een rond doosje waarin je de oortjes kan bewaren en opzetstukjes in maar liefst drie andere formaten. Zodat je altijd het formaat vind wat bij jouw oor past.

loopears 7 in oor

De oortjes sluiten echt perfect aan op mijn oren en irriteren me ook totaal niet. Daarnaast was ik vanaf moment een verbaast over hoeveel geluid de dopjes weten te dempen. Ik verblijf momenteel nog op een crisisafdeling waar best wat onrust kan zijn ’s nachts en ik krijg geregeld nachtcontroles. Maar ik kan oprecht zeggen dat ik met deze oordoppen de nacht in ieder geval stil door kom.

Daarnaast zijn ze ook heerlijk om je even terug te kunnen trekken in een hoekje. Lekker rustig een boek lezen, schilderen of gewoon even wat tijd voor jezelf zonder de drukte van alledag om je heen. Wat dat betreft kan ik de Loopears alleen maar aanraden.

Lees ook: Mijn ervaring met een verzwaringsdeken (autisme & ptss)

Liefs,
Ilona

Volg me voor meer ook op Instagram.

9 reacties

  1. Ze zien er heel comfortabel uit, vind ik. Zelf houd ik niet zo van oordopjes omdat ik dan niks meer hoor (ja, duh…). Aan de andere kant doe ik niks liever dan met een koptelefoon muziek luisteren. Dan heb ik wel dat gevoel van ‘lekker in mijn eigen wereld’. Fijn dat je lekker stille nachten hebt zo.

  2. Fijn dat het helpt. Ikzelf slaap al jaren met oordopjes die ik heel lang geleden met 50 setjes tegelijkertijd bij de bouwmarkt gekocht heb. Die hebben drie ‘lamelletjes’ en werken heel goed.

    Hoe gaat het verder met je?

    1. Oh dat is ook fijn! Het is moeilijk, het is echt even een kwestie van overleven tot ik naar het traumacentrum kan (volgende week), ik ben van plan er nog wat uitgebreider over te schrijven voor ik daar heen ga!

  3. Klinkt supergoed! Gewone oortjes vind ik vaak niet lekker zitten. Daarom draag ik ze nooit, maar hier zou toch iets acceptabels tussen moeten zitten wat wél lekker zit.

  4. Hoi Ilona, bedankt dat je je ervaring hebt gedeeld. Ik hoor er verschillende meningen over. Ik vroeg me nog af of je met de quiet ook heel erg je eigen ademhaling gaat horen.
    Groetjes Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *