Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Hoi! Ik ben Ilona, 24 jaar en ik heb je hulp nodig. Ik startte een half jaar geleden een GoFundMe, met de vraag om me te helpen geld in te zamelen voor een hulphond. Inmiddels kan ik meededelen dat deze hond er is, Bounty hoort sinds een tijdje bij mij. Maar we zijn er nog niet. Om een gecertificeerde hulphond te worden heeft Bounty namelijk een opleiding nodig, welke ook gefinancierd moet worden.

Je ziet het namelijk niet aan mij, maar ik ben ziek. Niet lichamelijk ziek, maar psychisch ziek. Na jaren van behandelingen ligt de hoop bij een hulphond. Gezien behandelingen tot nu toe niet het gewenste effect hebben gehad en er steeds minder overblijft. Bounty gaat leren mij te ondersteunen in mijn PTSS en autisme. Mijn PTSS heb ik op jonge leeftijd opgelopen en zorgt ervoor dat ik al jaren vastzit in depressies, zelfbeschadiging en suïcidaliteit. Na jaren van klinieken en behandelingen is Bounty mijn lichtje. Alleen in mijn eentje red ik het niet. Daarom vraag ik je om hulp. Om de opleiding van mijn harige held (in opleiding) te bekostigen. Zodat ik samen met hem het leven stapje voor stapje weer meer aan kan gaan.

(P)update blog

Positieve lessen die mijn pup mij leerde

We zijn inmiddels ruim drie maand samen. Drie maanden vol met ups en downs, maar drie maanden waarin ik ook steeds meer geluksmomenten ben gaan ervaren. En waarin mijn kleine dondersteen me stiekem ook al wat lessen heeft bijgebracht, die we allemaal misschien wel eens kunnen gebruiken. Daarom vandaag een aantal positieve lessen die mijn pup mij leerde.

Read More »
bounty (p)update vijf maanden

(P)update 2: De eerste drie maanden samen

Inmiddels is Bounty op een week na 5 maanden en zijn we dus ook alweer bijna drie maand samen. De tijd vliegt en je ziet hem met de week groeien. Het begint echt een grote man te worden. Inmiddels vinden we onze weg samen steeds meer en helpt hij me ook met steeds meer dingen. De hoogste tijd dus voor een nieuwe (p)update!

Read More »

(P)update 1: Mijn eigen pup komt naar huis

Ik had deze (p)update al eerder willen schrijven, maar de laatste tijd ging alles op eens zo snel, dat ik niet eens de tijd heb gevonden hier even voor te kunnen gaan zitten. Tot nu. Want ik heb groot nieuws, wat je misschien al voorbij hebt zien komen. Ik heb sinds anderhalve week mijn eigen pup, die ik -samen met een trainer- ga opleiding tot hulphond.

Read More »
hulphond

Een hulphond voor een toekomst

Vandaag een ander bericht dan je gewend bent van mij, maar vandaag vraag ik om jullie hulp. De mensen die mij al langer kennen weten dat ik al lange tijd worstel met mijn mentale gezondheid. Ondanks dat ik hier de laatste tijd grote stappen in gezet heb, ben ik nog niet waar ik wil zijn. Maar er is hoop, alleen dit gaat me niet alleen lukken.

Read More »