Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

hulphond

Een hulphond voor een toekomst

Vandaag een ander bericht dan je gewend bent van mij, maar vandaag vraag ik om jullie hulp. De mensen die mij al langer kennen weten dat ik al lange tijd worstel met mijn mentale gezondheid. Ondanks dat ik hier de laatste tijd grote stappen in gezet heb, ben ik nog niet waar ik wil zijn. Maar er is hoop, alleen dit gaat me niet alleen lukken.

Hoi! Ik ben Ilona, 23 jaar en ik heb je hulp nodig. Je ziet het namelijk niet aan mij, maar ik ben ziek, psychisch ziek. Ik heb hele donkere periodes gekend waarin ik er van overtuigd was dat ik er niet meer uit zou komen, maar er is hoop. Ik ga namelijk een traject in om een hulphond te trainen, zodat deze hond mij kan ondersteunen in mijn dagelijkse leven. Want naast dat ik autisme heb, heb ik door traumatische ervaringen ook een posttraumatische stress-stoornis opgelopen. Deze gaat samen met onder andere zware depressies en zelfbeschadiging. Inmiddels heb ik de keuze gemaakt weer vol voor het leven te willen gaan, maar dit lukt me niet alleen. Hierom gaat een toekomstige harige held mij ondersteunen. Alleen dit is helaas niet zonder kosten.

hulphond voor een toekomst - 3

Ik ben inmiddels jaren aan therapie en (crisis)opnames verder, maar helaas niet met het gewenste resultaat. Ik heb nog dagelijks last van de gevolgen van trauma’s. Ik durf vaak niet alleen over straat, heb veel last van depressiviteit en wordt regelmatig overvallen door herbelevingen. De hoop is dat een harige held me hierin kan gaan ondersteunen. De hond kan mij een toekomst bieden die ik lange tijd niet heb durven zien. De hond zal een maatje zijn die met me mee kan, getraind gaat worden zodat hij kan signaleren wanneer ik hem nodig ben en me de nodige structuur bieden. Alleen een hulphond is niet gratis. Ik heb inmiddels een fantastisch team om me heen verzameld die me wil gaan helpen, maar we kunnen het niet alleen. Daarom vraag ik om je hulp. Ik ga namelijk een trainingstraject aan van twee jaar met een toekomstige harige held, zodat deze leert mij te ondersteunen in mijn dagelijkse leven. De hond van mijn ouders heeft me al laten zien hoe belangrijk de nabijheid van een dier kan zijn en ik hoop door middel van een maatje meer de regie over mijn leven te kunnen hebben. Geen opnames meer en zelfstandigheid, samen met een maatje.
Mocht je geen bijdrage kunnen leveren waardeer ik het erg als je dit bericht zou willen delen.
Heel erg bedankt!

Doneren kan hier.

Liefs
Ilona

21 reacties

 1. Hey hooi..!!

  Ik heb het bericht gedeeld en heb je een kleine donatie gestuurd. Dit omdat ik met begaan ben ondanks dat het contact er nu niet is.

  Gerben

 2. Wat dapper dat je hier zo open over bent. Dat kan veel mensen helpen als ze in een zelfde situatie zitten als jij zat.

  Natuurlijk ga ik doneren!

  Gr. (Buuf)Petra

 3. Oh joh, natuurlijk helpt een hulphond. En voor mensen die denken dat je ook gewoon een hond kan nemen: nee. Want je hulphond mag ook mee naar plaatsen waar honden anders niet zijn toegestaan, end at zijn vaak plekken waar je hem/haar extra nodig hebt. Dus het is superbelangrijk dat de hond goed getraind wordt om niet alleen jou te ondersteunen en helpen, maar ook dat hij/zij niet schrikt van onverwachte situaties of onzeker wordt van nieuwe dingen. Dat vergt tijd en energie en dat kost ook wat.
  Heel veel succes en ook plezier: want er is niks zo fijn als een hond als maatje.

 4. Wat mooi dat je dit gaat doen! En twee jaar?! Dat had ik echt niet verwacht, dat zo’n training zoveel tijd zou kosten, maar alleen maar goed natuurlijk dat er de tijd genomen wordt om echt goed te weten wat je aan elkaar hebt. Ik zou het wel heel boeiend vinden als je ons mee kunt nemen in het verdere proces hier op je blog.
  Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *