Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

(P)update 1: Mijn eigen pup komt naar huis

Ik had deze (p)update al eerder willen schrijven, maar de laatste tijd ging alles op eens zo snel, dat ik niet eens de tijd heb gevonden hier even voor te kunnen gaan zitten. Tot nu. Want ik heb groot nieuws, wat je misschien al voorbij hebt zien komen. Ik heb sinds anderhalve week mijn eigen pup, die ik -samen met een trainer- ga opleiding tot hulphond.

Waar alles begon

Het is echt bizar hoe snel alles is gegaan. Dinsdag 15 november had ik een belafspraak met een fokker, die positiever uitpakte dan verwacht. Er was een nestje en er zou naar verwachting een pup tussen zitten die geschikt zou zijn voor mij. Iets wat ik amper kon geloven. We hebben een hoop dingen in werking moeten zetten om hier mee aan de slag te kunnen dus het werd een middag en avond bellen met verschillende partijen.

Maar toen leek het toch echt te gaan lukken. En was zaterdag 19 november de dag dat ik het nestje mocht ontmoeten. Ik moest er twee uur voor rijden, maar het was het helemaal waard. Aangevallen worden door elf wollige pups, er zijn ergere dingen te bedenken. Het bijzondere was dat er op dat moment al een connectie leek te zijn met een pup, die op dat moment de naam Beertje droeg. Een echte voorkeur kon ik echter niet hebben, want de puppy test moest nog gedaan worden. Hierbij wordt gekeken welke pups geschikt zijn voor een leven als hulphond.

En toen kwam ’s avonds het verlossende telefoontje. Er zat een pup tussen die paste bij mijn hulpvraag. En het allermooiste van alles? Het was Beertje. Die ik vijf dagen later al op zou mogen halen.

Het avontuur

En dat is waar het avontuur begon. Donderdag 24 november nam ik mijn Bounty mee naar huis. Een naam die ik zelf uitkoos, met de betekenis ‘help and support’. Vanaf moment één leken we een band te hebben. Ik geef toe, de eerste dagen waren pittig en zat ik geregeld met de handen in het haar. Elk uur naar buiten, overal de tandjes in en wilde buien. Maar langzaamaan wenden we meer aan elkaar en met de dag lijken we dichter bij elkaar te komen. Het is bijzonder hoe in zo’n korte tijd Bounty mij al aan lijkt te voelen. Wat hij nu al doet, ondanks dat het nu nog gewoon een heerlijke pupper is.

De komende tijd starten we samen met de puppytraining, eerst de basis. Daarna starten we met hulphondtaken. Deze nemen we nu wel alvast mee, maar eerst mag meneer nog een heerlijke puppy zijn. En dus alles ontdekken en leren kennen. En dat doet hij met veel nieuwsgierigheid!

Af en toe kan ik amper geloven dat we inmiddels echt zover zijn, dat ik mijn eigen hondje heb. Dat we samen dit avontuur aangaan.

It’s not you
It’s not me
It’s a we

De eerste stappen zijn gezet, nu samen op avontuur. Ons avontuur steunen en de opleiding van Bounty steunen kan hier nog steeds.

Liefs
Ilona (en Bounty)

20 reacties

  1. Heerlijk! :) Gefelicteerd! Puppytraining is ook zo leuk, daar ga jij ook van genieten (en toch ook nog wel dingetjes leren, denk ik ;) ). Ik heb dan wel geen hulphond, maar ik zou ook niet meer zonder mijn kleine Chi willen. En ik denk dat stiekem elke hond wel een beetje ondersteuning geeft. Ofwel om je mentaal te sterken, ofwel om je bijvoorbeeld aan het bewegen te krijgen. Honden begrijpen zoveel op een ander niveau dan mensen, he? Geniet er van, joh. Jullie hebben elkaar gevonden.

  2. Gefeliciteerd! En wat een leuke naam, Bounty. Het heeft zo moeten zijn dat jullie elkaar vonden, want in toeval geloof ik niet. Dat hij als pup bij jouw hulpvraag matchte is bijna magisch. Heel veel succes met alle trainingen en heel veel liefde en plezier gewenst voor jullie beide <3

  3. Geweldig dat alles ineens toch zo snel ging. Je hebt uiteindelijk alsnog lang gewacht. Ik vind Bounty een beauty en ik hoop dat hij je heel erg tot steun gaat zijn. Mooi dat hij dat nu ook al is.

    1. Hey laiverd! Wat een mooi beestje Jah.? aan de high-five te zien zit de connectie idd wel in orde. Ik ben superblij voor jou!! En hoop dan ook van harte dat ‘Bounty’ voor jou het verschil gaat maken. Iemand die zo lief is als jij verdiend dat dan ook meer dan.

      Knuffel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *