Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

bounty (p)update vijf maanden

(P)update 2: De eerste drie maanden samen

Inmiddels is Bounty op een week na 5 maanden en zijn we dus ook alweer bijna drie maand samen. De tijd vliegt en je ziet hem met de week groeien. Het begint echt een grote man te worden. Inmiddels vinden we onze weg samen steeds meer en helpt hij me ook met steeds meer dingen. De hoogste tijd dus voor een nieuwe (p)update!

Van pupper naar puber

Het is onwijs leuk en bijzonder om te zien hoe Bounty veranderd. Naast dat hij qua uiterlijk nog steeds met de week veranderd, gebeurd er ook veel meer. Hij is begonnen met tandjes wisselen (en dus veel bijten op letterlijk alles) en de hormonen beginnen nu ook echt wel op te komen. Meneer kan dagen heel goed en netjes luisteren en andere dagen heeft hij bananen in zijn oren en trekt hij volledig zijn eigen plan. Soms onwijs frustrerend maar iets wat er nou eenmaal bij hoort.

Samen

Wat ik wel onwijs merk is dat we met de dag steeds meer een team vormen. Bounty voelt me vanaf dag 1 al onwijs goed aan en steunt me dan ook ontzettend goed. Hij kan nog geen officiële hulphondtaken, maar is nu al een onwijze steun. Naast het feit dat ik wel mijn bed uit moet komen en een dagritme moet hebben vanwege hem, kom ik ook veel meer het huis weer uit. Niet alleen om hem uit te laten, maar ook om bijvoorbeeld weer naar dagbesteding te gaan. Voor het eerst in jaren durf ik alleen (of eigenlijk samen) naar de supermarkt en begin ik stapje voor stapje weer dingen aan te durven. Hij voelt me onwijs goed aan en zoekt me veel op, wat ontzettend fijn is.

Trainen, trainen & trainen

Op het feit na dat de hormonen soms wat in de weg zitten gaat het trainen eigenlijk ook heel goed. We hebben nog steeds wekelijks training en zetten nog steeds flinke stappen. Bounty leert ontzettend snel, waardoor hij nu al onwijs veel commando’s kan. Inmiddels focussen we ons dan ook op andere dingen, contact maken, andere honden en mensen negeren als hij in ‘werkmodus’ zit en op momenten rustiger gedrag vertonen aan de lijn.

Behang?

Ondanks dat er dagen zijn dat ik meneer wel achter het behang kan plakken, zou ik echt niet meer zonder hem kunnen/willen. Ik smelt nog elke keer als zijn trouwe, bruine oogjes me aankijken en vind het stiekem ontzettend lief hoe hij me letterlijk overal achtervolgt. Tot aan de wc en douche aan toe. Het is af en toe een monstertje, maar wel een hele lieve.

Het is alsof je zegt
Leef in het hier
Laat het even los
Geniet en vier

Ik zie je
Ik voel je pijn
Maar je kan maar een keer
In het hier zijn

Ons avontuur steunen kan nog steeds hier.

Liefs
Ilona

10 reacties

  1. Wat een knapperd! En wat fijn dat je nu al zoveel steun aan hem hebt. Die foto met die highfive is echt geweldig! Dat koppie.. Hij is net zo gek op jou als jij op hem.

  2. Fantastisch! Ik ben super blij voor jou dat jullie nu al een toch wel redelijk hecht team vormen.
    Alles op zijn tijd. Jonge hondjes worden vanzelf volwassen en zoals ik uit jouw tekst haal zal Bounty jou heel goed gaan bijstaan.
    Leuk beestje btw!

    Lfs van mij voor jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *