Leuke lockdown activiteiten voor binnen

lockdown activiteiten 3 lezen

Het weer zit ons de laatste tijd niet echt mee. Ondanks dat het de komende week wat beter lijkt te worden, zullen er ongetwijfeld dagen tussen zitten dat we liever binnen dan buiten zitten. Daarom vandaag een lijstje met activiteiten die perfect binnen uitgevoerd kunnen worden, tijdens deze lockdown periode. Want ook daar hebben we helaas nog steeds mee te maken. Het is niet anders, dus hier een lijstje met lockdown activiteiten.

lockdown activiteiten 1 spelletjes

Spelletjes

Zelf ben ik er dol op en we doen het met het gezin ook veel: spelletjes. Heerlijk om gezellig samen wat te doen en even lekker offline te gaan. Een aantal favorieten die ik echt aan kan raden zijn skip-bo, kwixx, regenwormen, koehandel (3+ spelers) en exploding kittens. Stuk voor stuk spellen die niet al te ingewikkeld zijn en waar je je zo een middag mee vermaakt. Je moet wel een beetje tegen je verlies kunnen, maar dan is je middag ook zo weer voorbij. Ook zijn er digitale varianten van veel spelletjes te vinden die je via videobellen kan doen.

Teleparty

Wil je wat leuks doen met je vrienden maar kan je niet samenkomen door de maatregelen? Kies dan voor een teleparty. Hierbij stream je gezamenlijk een film en maak je daarbij ook gebruik van een videocall waardoor je ook met elkaar in contact staat. Zo kan je toch nog een beetje samen zijn en meer doen dan elkaar de oren van het hoofd praten. Alhoewel dat ook al gezellig zat kan zijn natuurlijk.

Creatieve hobby’s

Ga er eens lekker voor zitten en begin met een nieuwe, creatieve hobby. Er is tegenwoordig genoeg keuze. Ga lekker aan de slag met een borduurset, of pak wat dikker wol om te haken of te breien. Je kan ook op papier beginnen met bijvoorbeeld waterverf, stiften, (alcohol) markers of simpelweg potlood. De keuze is eindelijk dus genoeg te bedenken om te doen. En altijd leuk om eens een nieuwe hobby op te pakken.

Opruimen

Mocht je daar allemaal geen zin in hebben, kan je ook voor de ultieme binnen activiteit gaan: opruimen. Het moet een keer in de zoveel tijd nou eenmaal gebeuren, dus waarom niet nu? Iets met een nieuw jaar. Of zo. Vandaag de kast, morgen de ladekast en overmorgen weer een deel. Zo kan je dag voor dag langzaam je kamer of huis afwerken en heb je binnen de kortste keren een opgeruimd huis. Alles wat weg kan, kan je mooi verkopen, weggeven of weggooien (als je er echt niks meer mee kan).

Lees ook: Oude kleding: geef het een nieuw leven

lockdown activiteiten 3 lezen

Lezen

Wat is er nou fijner dan lekker op de bank kruipen met een kop thee, een dekentje en een goed boek? Wat mij betreft is er weinig fijner dan dat. Ik ben zelf dol op thrillers maar er is gelukkig meer dan dat ;). Dus pak weer eens lekker een boek uit de kast en kruip hier mee op de bank. Eens kijken hoe lang je het volhoudt.

Work-out

Geen zin om met dit weer het huis uit te gaan? Je kan natuurlijk ook hartstikke goed binnen sporten met dit weer. Kleed je om, pak er een matje bij en volg een leuke work-out. Zo blijf je fit, ben je bezig, maar hoef je het huis niet uit. Alhoewel ik je wel aan kan raden op zijn minst elke dag even een rondje te lopen.

Me time

Een heerlijk maskertje op. Een middagje in een warm bad met een tijdschrift erbij en de kaarsjes aan en daarna je nagels doen. Neem lekker de tijd om een middagje voor jezelf te zorgen. Dat heb je wel verdient en is af en toe ook heerlijk om even te doen. Warme chocolademelk of een lekkere thee er bij en je kan er weer even tegenaan.

Wat zijn jouw favoriete lockdown activiteiten?

Liefs
Ilona

Volg me voor meer ook op Instagram.

24 reacties

  1. Leuk lijstje! Ik geniet vooral van de me-time. Een warm bad nemen, gezichtsmaskertje, Netflix kijken. Heerlijk! Opruimen is ook ideaal tijdens de lockdown. Door iedere keer een kast / ruimte aan te pakken, geraakt het hele huis op de duur opgeruimd.

  2. Regenwormen en Qwixx vind ik ook supertof! En Keer op keer lijkt op Qwixx en vind ik zelfs nog leuker. En Koehandel is ook leuk, maar ik ben er altijd heel slecht in haha.

  3. Dat teleparty klinkt wel heel leuk. Ik vermaak me eigenlijk altijd wel thuis. Ben nogal een huismus dus zo’n lockdown is voor mij niet anders dan anders. Ik ben eigenlijk altijd wel met iets bezig. Ik lees, ik teken of ik knutsel. Ik vermaak me wel.

  4. Dat zijn allemaal leuke binnen dingen ik geniet er meer van o buiten te gaan. Een wandeling of een ritje met de auto zeker met fotografie als hobby kom ik nogal eens iets tegen. Bellen tijdens een film betekent dat ik 1 van de twee niet kan volgen.

  5. Ik ben gek op spelletjes maar sinds mijn man overleden is speel ik nauwelijks nog spelletjes omdat ik nu alleen woon. Ski-bo was favoriet. Soms spreek ik met mijn schoonzusje af om een avondje Mens erger je niet KEEZEN te spelen wat we beiden erg leuk vinden. Sinds de lockdown ben ik begonnen met legpuzzels en soms ga ik er heel laat door naar bed?

  6. Leuke activiteiten, veel heb ik al lang niet meer gedaan, zoals spelletjes of handwerken, dus eens tijd voor vrij maken. Maar we hebben hier ook geen lockdown. (geldt dat als excusse?)

  7. Oh: spelletjes. Of een puzzel leggen. Maar niet een te moeilijke puzzel. Het Meisje met de Parel is … voornamelijk zwarte puzzelstukjes en ehm. Nou ja. Je snapt. Verder is het voor mij niet zo heel moeilijk om mezelf bezig te houden. Ik heb genoeg te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *