Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

muziek luisteren

6 nummers voor als je je down voelt

outfit 7

Muziek kan ontzettend veel met je doen. Herkenning, steun of net dat positieve zetje in de rug. Ik luister dan ook vaak muziek als ik me een dag minder goed voel. En daarom deel ik vandaag een aantal van mijn favoriete nummers die ik graag luister op zulke dagen.

A reason to fight – Disturbed

Het is inmiddels zo’n 2 week geleden dat ik bij het concert van Disturbed stond. Een band die me live zeker niet teleur heeft gesteld. Verreweg mijn favoriete nummer van hen is a reason to fight, welke live nog mooier was. En welke dan ook echt een aanrader is. Via de link kom je ook terecht bij de officiële live versie, zeker even het kijken waard.

Battle scars – Paradise fears

Een ander nummer wat ik ontzettend veel luister op een mindere dag is battle scars. Dit is echt een nummer wat je even een positieve boost geeft.

“Hope is so much stronger than fear”

Don’t give in – Snow patrol

Wanneer je de hoop even bent verloren is don’t give in ook een mooi nummer. Ik vind zelf de stem van Gary Lightbody ook perfect voor dit nummer, het klinkt ontzettend puur.

concert disturbed

Hold on to memories – Disturbed

Ja daar hebben we ze weer, Disturbed. Zoals je wellicht door hebt een band die bij mij geliefd is, waaronder ook hold on to memories. Opnieuw een ontzettend mooi nummer met een prachtige tekst.

Lees ook: Lief zijn voor jezelf | 5 selfcare tips

If today was your last day – Nickelback

Nickelback blijft natuurlijk een dingetje. Of je haat ze, of je houdt ervan, bij Nickelback lijkt er geen middenweg te zijn. Maar ondanks dat kunnen ze natuurlijk ook niet in mijn lijst ontbreken, met het nummer if today was your last day.

Winactie hoesjes outlet

When the seasons change – Five finger death punch

Een andere band waar ik ontzettend dol op ben is Five finger death punch. Opnieuw een band die ook wat heftigere muziek maakt, maar ook gevoelige nummers ertussen heeft zitten. Een goed voorbeeld hiervan is when the seasons change.

En nu ben ik ontzettend benieuwd; welk nummer zet jij op als je een mindere dag hebt?

Liefs,
Ilona


14 reacties

  1. Ik ken dat nummer van Nickelback en ik draai het nooit. Ik heb diverse nummers voor zo’n dag maar meestal is het een hard nummer Cradle of Filth – Fear of The Dark bijvoorbeeld.

  2. Ik zet vaak Pearl Jam / Eddie Vedder aan als ik even wat moeite heb met, naja, het leven. De stem van Eddie Vedder brengt me namelijk precies wat ik op dat moment nodig heb. Als ik boos of verdrietig ben, word ik er rustig van. En als ik me “opgesloten” voel, komen er bij het luisteren ineens wél emoties los. :) Heel fijn.

  3. Als ik een mindere dag heb, luister ik het liefst naar rustige, christelijke muziek. En wat ik tegenwoordig ook helemaal fijn vind: Er zijn van die filmpjes op YouTube met bosgeluiden. Kan ik ook heel rustig van worden.

    1. Grappig om te horen, ik word namelijk altijd een beetje ongemakkelijk van bosgeluiden etc. Als ik in het bos loop vind ik het heerlijk, maar niet wanneer het uit mijn telefoon komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *