Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

vintage jasje jaren 70 80 - 4 kringloop

6 weken uit opname | Hoe gaat het nu?

vintage jasje jaren 70 80 - 4

Inmiddels is het alweer 6 weken geleden dat ik met ontslag ben gegaan. Na 5 maanden aan opnames was het best een omschakeling, helemaal omdat ik vanuit de opname direct door ging op vakantie. Inmiddels ben ik weer thuis en is alles weer wat rustiger. Dus tijd voor een persoonlijke update.

Het was in het begin even wennen. Ik was mijn volledige routine kwijt, en was gewend dat ik tijdens de opname gedurende de dag verschillende activiteiten had. Het was in het begin dan ook een beetje zoeken naar hoe ik mijn dag in zou gaan delen. Inmiddels lukt het me aardig om mijn dagen te vullen met afspraken, bloggen, the sims en tekenen. Af en toe heb ik er een slechtere dag tussen zitten, en dat probeer ik te accepteren.

laptop instagram bullet journal

Ik doe het dan eventjes wat rustiger aan en probeer goed naar mijn lichaam te luisteren. Iets wat inmiddels steeds beter gaat. Ik heb nog steeds wekelijks gesprekken met een psycholoog en start binnenkort met individuele PMT, dit kreeg ik al tijdens mijn opname en wordt dus ook thuis weer opgepakt.

Lees ook: Achter de deuren van een psychiatrische kliniek | deel 2

Ondertussen heb ik ook een gesprek op school achter de rug, en heb ik nog een gesprek te gaan. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe en wat, maar het is het plan om in september mijn studie weer voort te kunnen zetten. Iets waar ik ook echt naar uitkijk. Ik heb inmiddels lang genoeg thuis gezeten.

Winactie hoesjes outlet

Ook ben ik achter de schermen druk met een aantal leuke dingen voor Studio Ilonaa. Maar hierover horen jullie de komende tijd wel wat meer. Zoals het nu lijkt ga ik in ieder geval het doen van freelance opdrachten wat uitbreiden, iets waar ik zelf in ieder geval erg enthousiast over ben. Mijn vakantie bestaat dus voornamelijk uit werken aan mijn doelen, waarvan mijn depressie natuurlijk ook een onderdeel vormt.

Hoe gaat het met jou? Heb jij nog plannen voor deze vakantie?

Liefs,
Ilona

16 reacties

  1. Sowieso grote complimenten voor hoe je je leventje weer oppakt na de opname! Dat lijkt me nog best wel een overgang. Superleuk dat je volop bezig bent met je eigen bedrijfje. Ik duim hard met je mee dat het lukt om te studeren in september. Pas goed op jezelf! Enne, vergeet ook zeker niet trots te zijn op waar je nu staat!

  2. Fijn dat je weer thuis bent! Kan me wel inbeelden dat het terug wat zoeken is naar een fijne routine maar als je opnieuw met je studie begint, gaat dat misschien wat gemakkelijker. Hopelijk kan je dit wat vast houden! :)

  3. Dat is toch allemaal heerlijk positief Ilona, fijn voor je hoor. Studio Ilonaa, is iets waar je meer mee zou moeten kunnen doen. Ik ga al jaren niet echt meer op vakantie, maar dagjes uit.

  4. Mooi om te lezen, deze update. Ik kan me voorstellen dat van een opname naar een vakantie een behoorlijke overgang was! Het zou natuurlijk super zijn als je je opleiding weer op kunt pakken, maar ik vind het nog mooier om te lezen dat je daar ook weer echt aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *