Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

moeilijke dagen doorkomen tips 1

8 fijne gedachten voor het nieuwe jaar

Eerlijk, ik ben niet erg van de goede voornemens en het terugkijken. Uiteindelijk zijn oud & nieuw ook gewoon een zaterdag en zondag en hoeven we dingen niet altijd groter te maken dan dat ze zijn. Wat ik wel fijn vond, was een lijstje maken met fijne, helpende gedachten. Om in ieder geval de positiviteit er in te houden.

Een slechte dag gaat ook voorbij
Ook slechte dagen hebben maar 24 uur. En ook slechte dagen gaan weer voorbij. Elke dag is een nieuwe dag, een nieuwe kans en het gaat altijd weer voorbij.

Lief zijn voor jezelf is lief zijn voor je spanning
Een van mijn begeleiders heeft deze afgelopen tijd vaak herhaald. Maar het is toch echt zo. Lief zijn voor jezelf is ook je spanning omarmen en lief zijn voor jezelf. Kijken wat goed is voor jezelf en hier naar handelen.

Voel je niet schuldig als je om jezelf denkt
De afgelopen tijd ben ik steeds meer gaan luisteren naar mezelf. Wat wil ik echt, waar voel ik me goed bij. En hierbij hoort ook, leren dat het oke is om nee te zeggen tegen een ander en hiermee ja te zeggen tegen mezelf.

Oude patronen brengen geen vernieuwing
Als je vast blijft zitten hoe je het altijd deed, blijft het gaan zoals het altijd ging. Loslaten is moeilijk, maar wel de weg naar een andere manier van leven. Op welke manier dan ook.

Kleine stappen zijn ook stappen
Soms voelt het niet alsof je vooruit gaat, maar als je over een tijdje terugkijkt, ga je het verschil zien. Kleine stappen maken uiteindelijk ook een verschil, het maakt niet uit hoe lang je er over doet. Je hebt de rest van je leven nog voor je.

moeilijke dagen doorkomen tips 2 perfectionisme

Zorgen om morgen veranderen niks
Je kan je druk maken om de dagen die gaan komen, maar het gaat de dagen niet veranderen. Dus probeer meer in het moment te leven, dat maakt je een gelukkiger mens.

Huilen mag
Het mag moeilijk zijn. De dagen mogen klote zijn en je mag bang zijn. Emoties mogen er zijn en je mag het er uit laten. Praat, deel, jank en laat los.

Vergelijken is vermoeiend
Je kan jezelf blijven vergelijken met de mensen om je heen, maar je bewandeld je eigen pad. Dus focus je op jezelf, waar jij heen wilt en waar jij weg komt. Dat brengt zo veel meer motivatie.

Lees ook: Simpele selfcare tips om wat liever voor jezelf te zijn

Een aantal fijne gedachten voor het nieuwe jaar. Lees ze, neem ze in je op. Schrijf ze eventueel op. Doe er mee wat je wil. Ik neem ze in ieder geval mee het nieuwe jaar in, want zo af en toe moet ik dit toch even horen. Van mezelf, van een ander.

Liefs
Ilona

8 reacties

  1. Mooi geschreven weer! Voor mij ben jij een geweldenaar… jij gaat het zoiezo halen. Wat het ook is en via welke weg dan ook. Lfs

  2. Het is echt zo dat nee zeggen tegen een ander ja zeggen tegen jezelf is. Al is dat behoorlijk ingewikkeld af en toe. Ik wens je een mooi jaar, samen met Bounty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *