Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

psychiatrische kliniek muisje

Achter de deuren van een psychiatrische kliniek… | Deel 4

Op een paar dagen na is het alweer een jaar geleden dat ik voor de eerste keer in een psychiatrische kliniek belandde. Dit leek me een mooie gelegenheid om nog even te graven naar een aantal situaties die het delen waard zijn. Want ik heb er een hoop meegemaakt.

markers 4 billie eilish

Een nieuwe lezer en geen idee waar ik het over heb? Wat meer achtergrondinformatie vind je hier.

…hielden we een sneeuwballengevecht

Tijdens mijn eerste opname was het volop winter, waar ook de nodige sneeuw bij kwam kijken. We konden de gelegenheid natuurlijk niet voorbij laten gaan en er vlogen de nodige sneeuwballen heen en weet tussen afdeling A en B. En ook de verpleging kreeg een paar mooie ballen tegen het raam aan. Even laten weten waar we mee bezig zijn.

…redde ik een muisje

In deel 2 vertelde ik al over Basje, onze huiskat. Toen ik op een middag een rondje liep kwam ik hem tegen. Alleen had Basje een muisje te pakken gekregen. En ik kon dit natuurlijk niet aanzien dus pakte de muis zonder erbij na te denken. Ik nam het muisje mee naar de kliniek, gaf ‘m een druifje. Mijn hamster was dol op druiven dus ik gokte dat het muisje er ook wel trek in had. Het muisje heeft de druif lekker opgegeten en daarna heb ik ‘m weer vrij gelaten. Wel grappig dat het niemand van de begeleiding op is gevallen dat ik met een muisje rondliep.

psychiatrische kliniek muisje

…verbouwden we de woonkamer

Zowel aan de A als de B kant hadden we een gezamenlijke huiskamer. Een tafel waaraan we aten, nog een extra tafel om aan te zitten en een bank en stoelen rondom de tv. Er kwam echter een dag dat alle activiteiten uitvielen en we met z’n allen ons een beetje aan het vervelen waren. Hoogste tijd dus om de woonkamer te verbouwden. Die er vervolgens wel oprecht een stukje gezelliger uit zag.

Lees ook: Dit willen we niet meer horen (over onze mentale gezondheid)

…speelden we tafeltennis in de woonkamer

Tja, dit was nog zo’n dag waarop de activiteiten uitvielen. Tijd dus om je eigen activiteiten te bedenken. En aangezien we alle spullen voor tafeltennis hadden liggen, behalve een tafeltennistafel, leek ons dit wel een heel goed plan. Dus zo eindigden we rennend om de eettafel heen. Was best een geslaagde middag.

…vierden we toch oud & nieuw

Normaal gingen de deuren om tien uur op slot, tot de volgende ochtend acht uur. Maar met oud en nieuw werd er een uitzondering gemaakt en mochten we toch eventjes naar buiten. Zodat we toch even konden genieten van het vuurwerk in de verte. En zelf zelfs wat konden kloten met sterretjes en grondbloemen. We hebben best wat lol gehad.

Al met al kan ik zeggen dat ik best leuke en grappige momenten heb beleefd in de kliniek. Ondanks dat een opname totaal niet leuk is, moet je er maar het beste van maken.

Lees hier deel 3 (vanaf daar kan je doorklikken naar 1 en 2)

Liefs,
Ilona

10 reacties

  1. Ik herken dat wel een klein beetje uit de tijd dat Vriendjelief in een revalidatiecentrum zat. Het is heel erg rot maar het móet gewoon en dan moet je er inderdaad het beste van maken. En dan kan het zomaar ineens gebeuren dat je ineens toch lol hebt daar.

  2. Ze redt gewoon een muis, hier ben ik er niet snel genoeg voor. Wel vogels en een vleermuis gered trouwens. Het lijkt me lastig om je draai te moeten vinden in zo’n kliniek wel sterk dat het je gelukt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *