Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

alles op zijn tijd 1

Alles op zijn tijd & stoppen met vergelijken

Een tijdje geleden hield ik een grote Social Media clean up, iets waar ik echt even behoefte aan had. Ik hoef niet alle jaloersmakende plaatjes te zien, die achter de schermen vaak toch wat minder jaloersmakend zijn. Ieder leeft zijn leven anders en ik geloof oprecht, dat alles op zijn tijd komt.

alles op zijn tijd 1

Tijdens mijn opnames vroeg ik me vaak of dat het nou was. Ik was 20, (tijdelijk) gestopt met mijn studie, had geen werk en bracht mijn dagen door in bed. Een groot contrast met wat ik dacht dat anderen deden. Tot ’s avonds laat feesten, gezellig drankjes doen met vrienden en de wereld rondreizen. Dit is het beeld wat social media vormt. Maar dit beeld is verre van realistisch.

Lees ook: Verwachtingen bijstellen | Wanneer het anders gaat dan gepland

Ieder heeft zo zijn dingen waar hij of zij mee moet dealen. Dingen die gebeuren en waar je je leven naar aan moet passen. En ondanks dat het op social media vaak zo lijkt, is niemands leven perfect.

En soms voelt het misschien, alsof alles nu moet. Alsof je nu precies moet weten hoe jouw leven er uit gaat zien over 5 of zelfs 10 jaar. Maar weet je wat, fuck dat. Soms is het juist goed om het verleden te laten voor wat het is, de toekomst even met rust te laten en gewoon te leven in het nu.

Probeer los te laten,
Blijf niet hangen in het verleden.
Wees in het hier en nu,
Leef in het heden.

Het is oké als je nog niet weet wat je na je studie gaat doen, als je nog niet weet waar je wilt gaan wonen of wanneer je als enige van je vrienden nog bij je ouders woont. Het is oké als je nog niet je volledige toekomst uitgestippeld hebt of even geen flauw idee hebt wat je aan het doen bent. Geef het wat tijd, vind je weg en vergeet niet, ieder bewandelt een ander pad.

Liefs,
Ilona

15 reacties

  1. O zo’n clean up is ook lekker als je niet in jouw situatie zit. Maar die neplevens die ben ik zo beu. Niemands leven is perfect en als die het wel is dan kan het alleen slechter. En wat ik je al eerder geschreven heb, jij loopt met bepaalde dingen zo voor je hebt zo’n berg ervaring en je bent zoveel sterker, daar kunnen een hoop mensen van jouw leeftijd niet tegenop. Zeker die mensen in hun perfecte Instabubbel.

  2. Fraai blog. Hopelijk lukt het je om zo te leven. Althans zoveel mogelijk, want er zal heus wel eens een steekneus op je ziel trappen. Niet fijn maar jij moet het met jezelf eens zijn. Zo te lezen ben je een eind op weg.

  3. Wow, ben hier echt van onder de indruk. Zo krachtig! Het verwoordt wat ik ook vaak voelde toen ik net in de ziektewet kwam. Inmiddels lukt het vaak om het meer te zien zoals jij hier beschrijft. Maar wat vinden de mensen? Blabla… Moeten ze zelf weten, maar zo simpel is dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *