Body positivity: 4 tips om meer van je lichaam te houden

Als vrouwen zijnde zijn we ontzettend goed in kijken naar alles wat beter moet, mooier kan en anders zou moeten zijn. Niet alleen als vrouwen zijnde overigens, mannen kunnen er ook wat van. Maar soms mag het ook wel eens goed zijn zoals het is. Daarom vandaag een aantal body positivity tips voor jullie.

body positivity

Laten we voorop stellen dat je het beeld van jezelf niet in een keer kan veranderen, maar je kan er wel aan werken. Daarom leek het me mooi om de volgende tips met jullie te delen.

Accepteer dat elk lichaam anders is

Iedereen lichaam ziet er anders uit en elk lichaam heeft zijn eigen unieke punten. En jouw lichaam mag er dus zijn zoals je lichaam is, net als de lichamen van ieder ander mens. Of je nou -net als ik- een hoop littekens hebt verzameld en aardig bent aangekomen of je juist heel slank bent en striae hebt. En dit zijn nog maar twee voorbeelden..

Wees dankbaar

Mijn psycholoog kwam recentelijk met een mooi punt. Je kan wel ontevreden zijn omdat je jezelf te dik of juist te dun vindt, of te veel littekens hebt, maar besef je eens wat je lichaam allemaal al heeft doorstaan. Van ziektes tot misschien wel trauma’s, je lichaam heeft zich overal doorheen gevochten.

body positivity 2

Laat jezelf mooi voelen

Tattoo’s kunnen hier een mooi voorbeeld van zijn. Ik heb er nu twee en nummer drie staat op de planning, om over een aantal littekens heen te laten zetten. Op deze manier kan je je strijd vertalen in iets moois.
Een andere manier zijn kan bijvoorbeeld het dragen van mooie lingerie, om jezelf zo letterlijk mooier te voelen in je lichaam en bij te dragen aan je body positivity.

Zelf draag ik vrijwel altijd bralette’s, maar ik kies steeds vaker voor een mooie, kanten variant. In combinatie met een bijpassende onderbroek is het natuurlijk helemaal mooi. LASCANA heeft een heel assortiment met prachtige producten waarin je jouw lichaam nog mooier uit kan laten komen!

Lees ook: Lief lichaam

Stop met vergelijken

Er is altijd wel iemand te vinden die er (volgens jouw gedachten) beter uit ziet dan jij. Of je vergelijkt jezelf juist constant met hoe je er jaren geleden uit zag. Naast dat je hier weinig mee opschiet is er in de jaren ook veel veranderd, waardoor dat beeld misschien wel helemaal niet meer realistisch is. Probeer dus niet te vergelijken maar juist te kijken naar wat je nu wel mooi vind aan jezelf. Een belangrijk stukje omtrent body positivity als je het mij vraagt.

Wat vind jij mooi aan jouw lichaam?

Liefs,
Ilona

13 reacties

  1. Je bent heel mooi :-). En wat een goede tips. Ik ben blij met mijn figuur momenteel. Ben door fietsen een paar kilo afgevallen en dat vind ikzelf erg fijn.

  2. Het is zo belangrijk om blij te zijn met je lijf. En er goed voor te zorgen want kijk eens wat je lichaam allemaal doet voor je! Bij mij kwam het blij zijn met mezelf vanzelf, bij het ouder worden. Ferrera heeft gelijk. Ik vond mezelf ook niet mooi toen ik twintig was. Eeuwig zonde!

  3. Ik ben 71 en toen ik onlangs oude foto’s van mezelf zag kreeg ik alsnog spijt dat ik toen niet tevreden was. Halverwege de 20 zag ik van alles wat, naar nu blijkt, pas veel later kwam. 😉
    Goed blog!

  4. Vooral het stukje dat je dankbaar mag zijn voor wat je lichaam allemaal heeft doorstaan, vind ik een mooi leerpunt. Goed dat je hier op deze manier aandacht aan besteedt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *