Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

dieptepunt van depressie; positieve quote

De mooie dagen leren waarderen

dieptepunt van depressie; positieve quote

Op het moment dat ik dit schrijf, lig ik met een dekentje op de bank. Net als gisteren. Ik heb momenteel even een terugval, maar dat hoort er ook bij. En inmiddels heb ik geleerd dat je de mooie dagen pas echt kan waarderen, als je de bodem van de put hebt gezien.

Niet alle dagen zijn mooi, sommige dagen zijn -eerlijk gezegd- nog steeds moeilijk. Dit is iets wat je er gratis bij krijgt. En niemand kan je vertellen, hoeveel ups & downs er nog gaan komen. Het enige wat je kan doen, is er het beste van maken.

Lees ook: Wanneer het dal dieper is dan je denkt

art journal 8 inspiratie mooie dagen

En dat doe ik dan ook. Ik doe het rustig aan, en neem wat tijd voor mezelf. Even een dagje niet naar school, maar onder een dekentje op de bank. Om vervolgens met een warme kop thee naar een aflevering van dr. Phil kijken. En ondertussen werd ik herinnerd aan een lief berichtje wat ik een tijdje geleden binnenkreeg.

“Door de slechte dagen,
ga je de mooie dagen pas echt waarderen

En op dat moment besefte ik me ook weer, hoe waar dit is. Als ik een aantal slechte dagen achter de rug heb, kan ik op de betere dagen ook weer veel meer genieten van de kleine dingen. Van de manier waarop de zon door het bladerdek schijnt, de vogeltjes die ’s ochtends vroeg al beginnen te fluiten. Van de werknemers in de fietsenstalling die me een fijne dag wensen, tot aan de conducteur die vrolijk zijn ronde door de trein doet.

flatlay 4 perfectionisme one day at a time mooie dagen

Dus de volgende keer dat je weer een slechte dag hebt, onthoud dan, dat de zon altijd weer gaat schijnen. En als de zon dan weer schijnt, vergeet er dan vooral niet van te genieten.

Liefs,
Ilona

Zoals je misschien al had gezien, heb ik mijn blog in een nieuw jasje gestoken. Daar kan ik dan weer van genieten.


30 reacties

 1. Slechte dagen ……… ik denk dat iedereen ze wel kent, ik tenminste maar al te goed.
  Maar door er in te blijven hangen help je jezelf niet, en dat zie jij ook in.
  Het is soms knokken om er uit te komen, maar zowel jij als ik weten dat die mooie/goede dagen ook weer gaan komen, en daar doen we het voor, want die geven zoveel!!

 2. Je bent er wijzer door geworden, dat zei ik je al en dat lees ik hier weer. Dit soort dagen gaan niet verdwijnen, die heeft iedereen. Je gaat er wel mee leren omgaan en beter tegen bestand worden ook. Je bent sterk;)

 3. Ik denk inderdaad dat mensen zoals wij veel meer oog hebben voor de kleine dingen en er meer van kunnen genieten. Ik zie zoveel mensen, zelfs van mijn leeftijd en ouder nog steeds rennen en vliegen en ik vraag me altijd af; waarheen in hemelsnaam.
  Zeker mensen met kleine kinderen terwijl het juist zo belangrijk dat ze rust en regelmaat hebben.
  Ik word er altijd een beetje verdrietig van.
  Zet m op he. Je bent een heel sterke jongedame.

 4. Je hebt helemaal gelijk, als alles altijd fantastisch zou zijn, zouden we het niet waarderen.

  Goed dat je gewoon tijd neemt voor jezelf, ik hoop dat je je snel weer iets beter voelt.

 5. Leuk de nieuwe look van je blog! En je artikel slaat echt de spijker op z’n kop. Het leven is net een achtbaan met pieken en dalen en juist op de pieken moeten we juist extra genieten dat het zo goed gaat! En als het minder goed gaat, dan is het natuurlijk altijd fijn als er mensen voor je zijn en je iets hebt waardoor je het even van je kan afzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *