Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

tijd voor jezelf to do

Dit kan je doen nu je binnen moet zitten vanwege corona

Eigenlijk had ik vandaag een outfitartikel op de planning staan. Maar het is me niet gelukt foto’s te maken, aangezien ik met verkoudsheids-/griepklachten thuis zit. En daarom maakte ik een lijstje met activiteiten die je thuis kan doen, nu vele gedwongen thuis zitten vanwege de corona crisis.

tijd voor jezelf to do
 • Bak een cake of taart. Maar plunder alsjeblieft niet direct de hele supermarkt ;).
 • Lees een boek. Zelf heb ik duistere krachten van Stephen King erbij gepakt.
 • Bingewatch je favoriete serie. Ik ben opnieuw begonnen aan Bojack Horseman aangezien ik de strekking van het verhaal een beetje kwijt was in het nieuwste seizoen.
 • Maak wat tijd voor elkaar en speel ouderwets een spel samen. Of start de XBox of Wii weer een keer op.
 • Ruim je kamer op of doe mee aan een minimalisme challenge. Het voelt tock ook altijd heerlijk om de boel weer opgeruimd te hebben?
 • Pak je camera erbij en schiet wat mooie plaatjes. Maak bijvoorbeeld portretfoto’s of zet je huisdier op de foto.
 • Je kan natuurlijk ook lekker een wandeling maken in de natuur en hierbij je camera meenemen.
 • Heb je ook een blog of schrijf je gewoon graag voor jezelf? Pak dan je pen en papier of je laptop erbij en start met het schrijven van een verhaal.
 • Maak van de tijd gebruik en plan een me-time momentje in. Een kop thee, maskertje en tijdschrift erbij en even lekker relaxen. Of laat het bad lekker volstromen.
 • Bel gezellig met die vriend of vriendin die je al tijden niet gesproken hebt. Spill the tea ;).

Lees ook: Mijn favoriete Netflix series

netflix series tip bojack horseman
 • Update je (zakelijke) website. Dit is zo’n typisch klusje wat je vaak voor je uit blijft schuiven, maar nu is er wel de perfecte gelegenheid voor.
 • Maak nieuwe plannen voor je bedrijf/studie of ontdek een nieuwe hobby.
 • Pak de knutselspullen erbij en maak een aantal leuke kaartjes, om te laten weten dat je aan je familie/vrienden denkt.
 • Begin met een online cursus of volg wat tutorials om jezelf het een en ander bij te leren.
 • Ruim je computer op. Nog zo’n klusje wat vaak blijft liggen. Maar hoe fijn is het als al je mappen weer mooi op orde zijn en je weer een recente back-up op je harde schijf hebt staan!
 • Struin Pinterest af naar leuke DIY projecten die je kan maken (met de materialen die je in huis hebt).
 • Ontdek nieuwe lijsten op Spotify of maak zelf een nieuwe lijst aan. Check ook mijn lijst met mijn favorieten van dit jaar.
 • Richt je huis of kamer opnieuw in. Tijdens het opruimen kom je vast een hoop leuke dingen tegen die je best een plekje zou willen geven. Dus wissel het een en ander om, om weer een nieuwe inrichting te creëren.
 • Schrijf een brief aan je jongere/oudere ik. Reflecteer op waar je nu staat en waar je over bijvoorbeeld 10 jaar hoopt te zijn.
 • Zoek je kleding uit en verkoop eventueel items die je niet meer past of niet meer draagt. Maak er een ander blij mee!

Wat doe jij deze dagen?

Liefs,
Ilona

24 reacties

 1. Ik heb al zo lang geen boek gelezen en altijd met het excuus dat ik geen tijd heb, maar zelfs nu ik er tijd voor heb, doe ik het niet. Stom eigenlijk, want lezen was altijd een favoriete bezigheid. En vooral Stephen King, toevallig! Ben wel weer begonnen met bloggen, dus ik houd mezelf bezig. O, en er zijn ook al een aantal cakes gebakken, ja, haha!

 2. Goeie tips! Ik lees momenteel ook een Stephen King, maar dan The Stand (gaat over een griepachtige pandemie, dus voelde nogal toepasselijke ;)).

 3. Ik doe eigenlijk niet veel anders dan normaal. Ik werk wel veel thuis nu. Verder heb ik een windgong geknutseld, getekend en gelezen. En oh ja. Mijn deuren gezeemd. Nog twee te gaan. :-)

 4. Ik heb eigenlijk wel meer dan genoeg te doen, haha! Ik kan gewoon vanuit huis werken, en ik heb nog genoeg boeken liggen. Wel ga ik dit weekend zeker even Wii’en, dat is een goed idee van jou!

 5. Ik zag ook een actie om een brief te schrijven naar iemand in een rusthuis, omdat zij nu geen bezoek mogen krijgen. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. Geen idee waar ik het over ga hebben en waarom hen dat zou interesseren, but it’s worth a shot, haha.

 6. Goed lijstje, heb er zelf ook zo een. Maar na 2 maanden wordt het misschien minder leuk. Vraagje: “als je verder denkt, en iedereen gaat opruimen en uitmesten, hoeveel afval, kringloopwinkelspul, 2e hands boeken, zakken met textiel, etc komen er dan vrij? “

 7. Als je die lijst zo ziet, is het eigenlijk heel gek dat veel mensen zich momenteel vervelen. Ik heb daar zelf ook wel een beetje last van, moet ik zeggen. Dus ben ik begonnen met het grondig opruimen van mijn kamer, en daarbij kwam ik wat zakjes met kruidenzaadjes tegen dus die staan nu onder (extreem) toeziend oog te ontkiemen. :P En Netflix, tot vandaag, want ik heb een paar weken geleden mijn abonnement stopgezet – niet wetende wat ons boven het hoofd hing – dus dat wordt flink afkicken & nieuw vermaak zoeken de komende tijd. (En ja, dat abonnement kan ik in no time opnieuw afsluiten, maar dat wil ik dus niet.)

  1. Tja, als je grootste structuur wegvalt hoort verveling er denk ik ook wel een beetje bij. En lekker bezig! Ben benieuwd wat je gaat doen zo zonder netflix ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *