Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Fijne boeken voor een steuntje in de rug

Ik lees niet meer zoveel als ik vroeger deed, maar ik verslind nog met enige regelmaat boeken. Iets wat ik soms heel fijn vind zijn mental health gerelateerde boeken. Om te leren, wat steun te ervaren of fijne tips op te doen. Vandaag vijf fijne boeken die mij hebben geholpen in moeilijke(re) tijden.

Alle benoemde boeken zijn engels maar uiteraard ook (bijna allemaal) in het nederlands verkrijgbaar, de nederlandse titel is ook vernoemd.

How to be happy (or at least less sad)
Gelukkig zijn (of in ieder geval een beetje minder sip)

fijne boeken - how to be happy (or at least last sad)

Dit boek, geschreven door Lee Crutchley is een heerlijk interactief boek. Het bevat fijne, maar korte uitleg en vooral veel pagina’s waar je zelf aan de slag kan met simpele invuloefeningen. Om op deze manier anders over dingen na te gaan denken en aan de slag te gaan met gedachten.

Bestel boek Engels // Bestel boek Nederlands

The things you can see only when you slow down
Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

fijne boeken - the things you can only see when you slow down
fijne boeken - the things you can only see when you slow down

Dit boek is een heerlijk boek om even weer een pas op de plaats te maken. Om alle drukke gedachten even aan de kant te zetten en handvaten te krijgen om in een drukke wereld de rust op te zoeken. Een mooi geschreven boek inclusief kleurrijke illustraties. Het boek is geschreven door Haemin Sunim, een boeddhist zijn advies heeft gebundeld in een prachtig boek. Zijn simpele antwoorden spreken direct tegen de angstige gedachten die passen bij de drukke tijd van nu.

Bestel boek Engels // Bestel boek Nederlands

The boy, the mole, the fox and the horse
De jongen, de mol, de vos en het paard

fijne boeken - the boy, the mole, the fox and the horse

Ik denk dat de meesten dit boek inmiddels wel zullen herkennen, aangezien dit boek van Charlie Mackesy erg populair was en is. Maar ondanks dat wil ik ‘m toch benoemen. Het boek bevat de zoektocht van een jongen die tijdens zijn zoektocht een mol, vos en paard tegenkomt. Allemaal karakters met een eigen verhaal en eigen wijsheden. Het is een prachtig geillustreerd boek die op hele mooie wijze erg mooie levenslessen samenvat. Elk karakter heeft je weer wat moois te vertellen.

Bestel boek Engels // Bestel boek Nederlands

You will get through this night

Dit is denk ik wel een van de waardevolste boeken die ik heb gelezen. Het is een boek opgedeeld in drie delen, om je te helpen controle te krijgen over vandaag, morgen en de dagen daarna. Het boek is vooral gericht op suïcidaliteit en de eenzame strijd hiermee. Juist hierom ben ik zo’n fan van het boek, namelijk het concreet bespreekbaar maken hiervan en tegelijkertijd de hoop geven dat je hier doorheen kan komen. Een boek met mooie informatie, ondersteund door prachtige quotes door het boek heen.

Bestel boek Engels //

Dit boek heeft geen Nederlandse vertaling

Everything is f*cked – A book about hope
Alles is f*cked – Een boek over hoop

De boeken van Mark Manson vind ik heerlijk om te lezen. Ze zijn leerzaam, maar met de nodige dosis humor geschreven. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. Na het lezen van The subtle art of not giving a fuck (ook een aanrader!) kon dit boek dan ook niet ontbreken. Het boek gaat voornamelijk in op de gevoelens van hopeloosheid, terwijl we alles lijken te hebben in de wereld van nu. Mark daagt je echt uit eerlijker te zijn naar jezelf en legt gevoelige onderwerpen bloot, op een hele pure manier.
Beide vind ik hele fijne boeken!

Bestel boek Engels // Bestel boek Nederlands

Heb jij nog fijne boeken tips? Laat het hieronder gerust weten.

Voor meer fijne boeken kan je dit artikel lezen.

De links in dit artikel zijn affliate links, als jij besteld ontvang ik hier een percentage van.

3 reacties

  1. Lezen is een fijne bezigheid en ik lees ook allang niet zoveel meer als ik deed. Jammer, eigenlijk. Mijn laatste boek was de autobiografie van Dave Grohl, heel fijn om te lezen. En ik ben nu bezig in een tweede deel van KJ Parker: How to rule and empire (and get away with it) en dat is geen zelfhulpboek om keizerin te worden. (Ik denk dat de boeken van Mark Manson echt niks voor mij zijn. Ik heb zijn dont five a fuck boek subiet in de prullenmand gegooid, zoveel fucks gaf ik er om. En ik gooi echt nooit boeken weg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *