Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

markers 4 billie eilish

Het voelt alsof ik niet meer meedoe

mentalhealth

Een opname op een psychiatrische afdeling is niet makkelijk. Naast dat het ontzettend zwaar en confronterend is, loop je ook aan tegen het feit dat je leven eigenlijk stil is komen te staan. Geen school, geen werk, amper afspreken met vrienden. Het is niet hoe ik me dit jaar had voorgesteld.

Want waar anderen het druk hebben met school, hun bijbaantje en hun vrienden, zit ik hier hele dagen. Dagen die gevuld zijn met therapie en gesprekken. En ja, ik ben het ermee eens dat deze opname de beste oplossing was, maar dat maakt het niet minder vervelend.

Meer weten over wat er zich afspeelt achter de deuren van een psychiatrische kliniek? Lees dat dit artikel.

Ik kan niet mee naar verjaardagen, kan niet een keer middagje langs een vriendin en ik loop geen stage. Waar anderen alles uit het leven proberen te halen, probeer ik slechts de dagen door te komen.
Ik ben ontzettend blij dat ik vorige week wel de mogelijkheid had om naar een concert te gaan, maar toen ik op woensdag terug ging naar de kliniek kwam de realiteit wel weer even binnen. Want de realiteit is helaas dat ik hier zit en dat ik nog niet precies weet wanneer ik weer naar huis ga. Er zit helaas nog niet veel verbetering in de situatie, maar we gaan zien hoe het de komende weken gaat.

psychiatrie illustratie depressie 1

En ik weet dat ik uiteindelijk hier weer weg zal komen. Ik mijn leven weer op kan pakken en weer echt kan gaan leven. Alleen de onzekerheid van hoe lang dit nog gaat duren, is soms echt slopend.

Bedankt voor jullie lieve reacties en steun elke keer!

Liefs,
Ilona

13 reacties

  1. Ik vind het vooral heel knap hoe goed je erover kunt schrijven. Lijkt me al best een hele stap vooruit. En jouw tijd komt wel weer. In mijn ogen is het juist super sterk dat je hulp zoekt. Sterkte!

  2. Zo knap hoe open en eerlijk je hierover durft te zijn. En de afbeeldingen. Ik vind ze zó ontroerend heftig en treffend. Heel veel sterkte. Op weg naar leven, in plaats van overleven…

  3. Wat verdrietig om te horen dat je je soms zo voelt. Het is ook niet niks om uit je omgeving te zijn en de hele dag aan jezelf te werken. Tegelijkertijd is het wel zo’n ontzettend dappere en stoere stap, waar je echt heel erg trots op mag zijn. Ik hoop dat de opname je heel veel brengt en wens je veel sterkte toe in deze lastige tijd <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *