Hier hoef je absoluut geen sorry voor te zeggen

We hebben het vaak voor in de mond liggen; sorry. Maar er zijn dingen waar we eigenlijk helemaal geen excuses voor aan hoeven te bieden. Gewoon omdat het prima is om voor jezelf te kiezen en hier ook niet altijd een uitleg voor nodig is. Daarom vandaag een aantal situaties waarvoor jij je absoluut niet hoeft te verontschuldigen.

Tijd voor jezelf nemen

Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig, de een meer dan de ander. Als autist heb ik misschien meer tijd nodig voor mezelf dan gemiddeld, maar zelfs dat is geen reden om excuses te verzinnen. Als je tijd voor jezelf wil of nodig hebt, moet je deze ruimte nemen. Want jij hebt er last van als je dit niet doet.

dromen gedicht

Het stellen van grenzen

Hetzelfde geldt voor het stellen van grenzen. Wanneer mensen constant over je grenzen heengaan of je geen duidelijke afspraken maakt, zit jij met de gevolgen. Je kan een uitleg geven maar je hoeft je nooit te verontschuldigen op het moment dat je grenzen stelt voor jezelf.

Als je het antwoord niet weet

Je bent Google niet ;) en soms hebben dingen de tijd nodig om een antwoord te vinden.

Jezelf zijn

Deze heeft weinig uitleg nodig. Jij bent wie je bent en je hoeft je daar nooit voor te verontschuldigen.

zomerjurkje zon outfit 13

Niet perfect zijn

We zijn allemaal maar mensen en we kunnen nou eenmaal niet alles goed doen. Daarbij, fouten maken mag, daar leer je alleen maar weer van. Dus in plaats van elkaar of jezelf te veroordelen kan je veel beter kijken naar het leermoment dat je er uit kan halen.

Emoties tonen

Niks menselijker dan dat. Daarnaast kan het tonen van emoties anderen de kans geven zich ook open te stellen. Je toont je kwetsbaarheid en dat maakt sterk. Dus zeg hier nooit sorry om.

Lees ook: Wanneer sterk zijn even niet gaat | 4x waarom zwakte oké is

Als je om hulp vraagt

We kunnen nou eenmaal niet alles alleen, dus sorry is hier ook niet op zijn plaats. Daarnaast kan het juist voor bijzondere momenten zorgen als je wel om hulp vraagt. Denk het dichterbij brengen van mensen.

Waar zeg jij te vaak sorry voor?

Liefs,
Ilona

Volg me voor meer op Instagram.

12 reacties

  1. Ik verontschuldig me wel vaak naar mijn partner toe, wordt bij een soort stopwoordje.. Verder als ik een foutje maak ben ik de eerste die dit toe geeft, maar sorry zeg ik weinig. (tegen anderen)

  2. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik realiseer me dat ik eigenlijk niet zo vaak ‘sorry’ zeg. De laatste keer was tegen mijn buren, omdat ik vergeten was hen een kaart te sturen voor hun 45ste trouwdag. Eigenlijk had ik daar ook geen sorry voor hoeven zeggen, want ze hadden vast niet op een kaart gerekend. Maar ze vertelden terloops over een etentje dat ze gepland hadden die dag en ik dacht nog ‘Goed onthouden! Dan stop ik een kaart in de brievenbus’. Vergeten! En ‘sorry’ gezegd. Ze vond het niet erg. Ze waardeerden mijn idee :-)

  3. Hahaha, je bent Google niet. Die vind ik leuk!
    Ik zeg heel vaak sorry als ik anderen mijn zorgen vertel, omdat ik hen er dan eigenlijk niet mee wil belasten. Ook totaal overbodig. Past wel bij wat jij zegt over om hulp vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *