Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

selfcare 3 chill outfit en thee illustratie

Lief zijn voor jezelf | 5 selfcare tips

selfcare 3 chill outfit en thee illustratie

Het wordt de laatste tijd steeds vaker benadrukt; we moeten lief zijn voor onszelf. Alleen selfcare is niet altijd even makkelijk. Al helemaal niet op de slechtere dagen. Daarom hier een aantal tips om juist op dat soort dagen goed voor jezelf te zorgen.


selfcare 1 illustratie douche

Neem een douche of ga in bad

Als je een slechte dag hebt, heb je soms de neiging in bed te blijven liggen. Maar negeer dit gevoel en stap lekker onder de douche of neem uitgebreid een bad. Je zal zien dat je je hierdoor toch wat frisser en beter voelt.

selfcare 2 chill outfit illustratie

Trek je chill outfit aan

Op de dagen dat je je slecht voelt kan het al lastig genoeg zijn om je aan te kleden. Zorg er daarom voor dat je een comfortable outfit aantrekt. Pak die oversized trui, trek je joggingsbroek aan en kruip lekker weg onder een dekentje. Selfcare all the way!

Lees ook: 6 nummers voor als je je down voelt

Doe dingen waar je blij van wordt

Op sommige dagen wil je niet eens denken aan die ontzettend lange to do list die op je ligt te wachten. Dus als je het je kan veroorloven, schuif die lange lijst dan lekker aan de kant. En kruip lekker met Netflix weg onder een dekentje, of pak er een goed boek bij.

selfcare 3 chill outfit en thee illustratie

Vergeet niet te eten en drinken

Schenk een lekkere, grote mok thee in voor jezelf terwijl je je favoriete serie bingewatcht, of maak een lekkere smoothie voor jezelf. Het maakt niet uit wat, zolang je het maar lekker vindt en onthoudt dat je het waard bent om goed voor jezelf te zorgen.

Zit niet de hele dag binnen

Ondanks dat het soms ontzettend aantrekkelijk is om de hele dag lekker in je bed te blijven liggen, is dit niet goed. Zorg er voor dat je ondanks je pesthumeur toch even naar buiten gaat. Maak een wandeling of ga lekker sporten. Zelf vind ik het altijd heerlijk om mijn frustraties eruit te gooien tijdens het boksen en mezelf fysiek even flink moe te maken.

Kortom; wees lief voor jezelf en gun jezelf wat rust! En wil je nou positieve feel good artikelen lezen, check Romy haar blog dan zeker even. Ik vind haar blog altijd ontzettend positief en het staat vol met selfcare tips!

Liefs,
Ilona


4 reacties

  1. Mooie tips. Ik mis in mijn huidige huis echt een bad. Bij mijn volgende huis is dat één van de eerste vereisten. Trouwens wel grappig: Als ik me rot voel, kan het helpen om juist geen comfortabele outfit te kiezen, maar een leuk jurkje of een fel kleurtje. Dan voel ik me net wat meer ‘mens’. Leuk hoe dat voor iedereen anders is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *