Haalbare doelen stellen | Mijn 4 tips

bullet journal 3 doelen
bullet journal 3 doelen

Twee weken geleden schreef ik al over hoe het soms kan helpen om de lat lager te leggen voor jezelf. Een belangrijk deel hiervan is het stellen van haalbare doelen. Dit is iets wat niet altijd even makkelijk is en wat ik ook zeker niet altijd even makkelijk vind.

Verdeel je doelen

Het kan ontzettend helpen om je doel op te delen in subdoelen. Op deze manier heb je beter inzicht in hoe je je doel wilt bereiken, en heb je meer inzicht in je vooruitgang. Op het moment dat je een doel onderverdeelt in kleinere doelen kan je er makkelijker naartoe werken en heb je je doel duidelijker voor ogen.

Evalueer regelmatig

Ook is het slim om regelmatig te evalueren. Waar sta je nu ten opzichte van vorige maand, waarin ben je vooruit gegaan en waar moet je misschien nog wat meer aan sleutelen. Allemaal vragen die je jezelf regelmatig kan stellen om in de gaten te houden hoe het met je doel gaat.  Ook is het zeker niet verkeerd je doel af en toe bij te schaven, om er voor te zorgen dat het een haalbaar doel blijft.

Lees ook: Lief zijn voor jezelf | 5 selfcare tips

Wat heeft prioriteit?

Zet voor jezelf op een rijtje wat het belangrijkst is. Welke doelen moet je halen (bijvoorbeeld een schoolopdracht) en welke kan je -tijdelijk- naar de achtergrond schuiven? Focus je op dat wat belangrijk is en besteed je tijd nuttig. Vind je het moeilijk te bepalen welke doelen voorrang verdienen? Schrijf dan al je doelen op, waarom en voor wie je deze wil halen. Schoolopdrachten zijn belangrijk, maar vergeet je persoonlijke doelen niet.

bullet journal weekoverzicht inspiratie

Beloon jezelf

Bedenk van tevoren wat je jezelf geeft als je je doel bereikt hebt. Lekker een aflevering van je favoriete serie kijken, wegkruipen met een grote mok thee in het hoekje van de bank, of gewoon een schouderklopje. Zolang je je doel goed in zicht hebt en weet wat het je oplevert als je het afrond, zul je gegarandeerd een stuk gemotiveerder zijn je doel te halen!

Hoe stel jij haalbare doelen voor jezelf?

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

10 reacties

  1. Ik zou het wat meer moeten doen, maar ik word zo snel afgeleid door de waan van de dag. Ik heb nu wel een lijstje met doelen, maar daar ga ik pas mee aan de slag als ik al het andere af heb en dat is natuurlijk niet goed. Ik las overigens wel eens dat het ook werkt om doelen op te schrijven alsof ze al gerealiseerd zijn, zodat je je ze beter voor kunt stellen.

  2. Heel erg fijne en praktische tips. Ik pas er wel iets van toe, maar vooral doelen opdelen in kleinere, haalbare delen, kan ik nog wel meer doen. Dankjewel dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *