Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

flatlay 4 perfectionisme one day at a time mooie dagen herstel

Niet te snel willen in je herstel

flatlay 4 perfectionisme one day at a time

Ik bevind me inmiddels alweer een jaar opnieuw in de hulpverlening. Een jaar waarin veel is gebeurd en ik veel verschillende gezichten heb gezien. Eindelijk kan ik oprecht zeggen dat het beter met me gaat en er een stijgende lijn zit in mijn herstel. Maar toch word ik nog vaak geconfronteerd met wat ik nog niet kan, maar wel alweer graag zou willen.

Waar ik een paar maanden geleden niks wilde, merk ik dat mijn depressie op dat gebied inmiddels een stuk minder aanwezig is. Waar ik destijds hele dagen in bed doorbracht, besteed ik nu mijn tijd graag aan werken en met vrienden afspreken. Alleen soms moet ik mezelf hier nog wel in remmen, omdat ik anders weer gigantisch hard op mijn bek ga.

flatlay depressie herstel never quit

Inmiddels gaat het me steeds beter af om in te schatten hoeveel energie mij iets kost. Ik probeer het op 1 afspraak per dag te houden, zodat ik ook nog wat werk kan verzetten. Wat dit betreft is het dus vooral een kwestie van uitproberen. Om op die manier aan te voelen waar jou grenzen liggen op dat gebied.

Lees ook: Wanneer je kiest voor herstel

Ik gebruik mijn bullet journal om een overzichtelijke planning voor mezelf te maken. En zo heb ik alles makkelijk in één overzicht. Ik kan mijn afspraken overzien, en mijn taken makkelijk inplannen.

bullet journal mei weekoverzicht

Daarnaast houd ik dagelijks bij wat ik doe en hoe ik mij voelde. Op deze manier heb ik een beter inzicht gekregen in wat mij energie geeft, en wat mij energie kost. Om op deze manier een mooie balans te creëren. En het is niet altijd makkelijk, om nog niet alles te kunnen wat je zou willen.

Maar onthoud dat het de vorige keer ook fout is gegaan. En je dus misschien ook niet alles meer moet willen. En langzaamaan zal je stapje voor stapje je herstel dichterbij zien komen.

Hopelijk heb je hier wat aan.

Liefs,
Ilona

Volg me

Instagram | Facebook | Pinterest

15 reacties

  1. Fijn om te lezen dat het beter met je gaat! En die tip van heel wat dingen bij te houden in je bullet journal ga ik overnemen. Want hier gaat het met vallen en opstaan en wie weet kan ik op die manier net als jij wat beter te weten komen wat me energie geeft en wat mijn energievreters zijn

  2. Fijn dat het nu een stuk beter met je gaat! Ik zelf merk ook dat bijhouden hoe je dag was kan helpen. Het helpt mij bijvoorbeeld ook om te focussen op het positieve van die dag.

  3. Wat ben je mooi, en vooral wijs, bezig… en persoonlijk vind ik dat jij daar heel trots op mag zijn, zeker voor iemand van jouw leeftijd!!

    Een depressie richt veel schade aan en hoe het ermee omgaan (of niet) is extreem moeilijk, zowel voor degene die het ervaart als degene die zo iemand na staat.. in 1e instantie is het puur verlies en zie je nergens winst in maar mettertijd zul je die winst ook constateren en daar dan weer je voordeel mee doen!
    Volg je hart, want dat klopt, altijd!

  4. Wat fijn dat de depressie wat meer naar de achtergrond is verdwenen. Overigens best herkenbaar, dat zoeken naar balans. Blijft een dingetje, zal ik maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *