Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

outfit 3 paperbagbroek H&M okergele blouse Primark
outfit 3 paperbagbroek H&M okergele blouse Primark

Het feit dat ik een depressie heb, heb ik de afgelopen maanden geen geheim van gemaakt. En ook het feit dat ik hier een opname voor heb gehad, heb ik met jullie gedeeld. En dus voelt het logisch om weer even een artikel te wijden over de huidige situatie.

Op het moment dat ik dit typ, zit ik weer in een kamer op de acute psychiatrie. Dezelfde plek als waar ik de vorige keer zat, nu alleen in een andere kamer.

depressie 4

Het is ontzettend wennen om weer in opname te zijn. Het voelt alsof ik heb gefaald en het niet alleen af kan. Ik probeer mezelf te vertellen dat het oké is om hier weer even te zijn. Ik ga onder begeleiding mijn medicatie ophogen en daarna hopelijk weer zo snel mogelijk richting huis.

Lees ook: Hoe een opname voor mij was.

En alles wat ik de vorige keer heb geleerd, neem ik nu mee. Ik ken de verpleging en therapeuten al en weet ongeveer wat me te wachten staat.

Ook heb ik zeker het voornemen om het bloggen te blijven doorzetten. Ik vind het heerlijk om van me af te schrijven, en er dagelijks even mee bezig te zijn. Hoe vaak het me lukt om een artikel te publiceren, zie ik vanzelf wel. Ik volg mijn gevoel en zie wel waar dit me brengt.

Liefs,
Ilona

17 reacties

 1. Dat gevoel van falen is nergens voor nodig, Ilona. Een spoedig herstel gewenst. Fijn dat het bloggen je helpt de dingen van je af te schrijven, maar voel je vooral niet geforceerd te publiceren. Volg je gevoel. ?

 2. Wat moeilijk moet het zijn, weer opnamen en vooral het gevoel van falen dat je erbij hebt. Maar ik sluit me bij de anderen aan: het is net geen falen, om hulp vragen. Het is net erg dapper om aan te geven dat het even niet gaat.
  Ik hoop dat je er samen met de steun daar, weer stapjes voorwaarts kan zetten. Hopelijk lukt het goed met de medicatie.
  Veel sterkte, succes, beterschap,… kortom alles wat je nu kan gebruiken!

 3. Je faalt echt allesbehalve! Het is net heel moedig en goed dat je opnieuw de stap zet en hulp vraagt. Ik hoop dat je snel weer naar huis kan! Veel moed!

 4. Ik vind het super dat je zo kwetsbaar durft te zijn op je blog en ik denk dat je hiermee anderen ook helpt. Mijn motto is ´the only failure is never to try´ en ik geloof dat jij hartstikke hard je best doet, maar soms zit het nu even niet mee

 5. Oh, niet leuk! Heel veel sterkte.
  En eh…dat je het gevoel hebt dat je faalt: Ik zie om hulp vragen niet als falen. Deze mensen gaan je helpen en dat heb je even nodig. Punt.
  Dapper dat je er zo open over bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *