Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

bokeh fotografie mooi mens

Over op je bek gaan en opstaan | Ups & downs

Het leven kent nou eenmaal zijn ups & downs, welke bij de een misschien heftiger zijn dan bij de ander. Maar we gaan allemaal zo nu en dan eens goed op onze bek. Maar weet je wat, dit is oke. Het is oke om onderuit te gaan. Zolang je vroeg of laat maar weer opstaat en verdergaat.

Soms is het een gebeurtenis, of een reeks gebeurtenissen. En soms weet je niet zo goed waar het door komt, maar je voelt je opeens weer een stuk slechter. Wanneer je ’s ochtends opstaat voel je al dat het niks gaat worden. Dat het even niet gaat. Het zware gevoel gaat maar niet weg, en overal lijkt weer een zwarte sluier over neergedaald te zijn. Je dacht dat het beter ging, maar bent daar opeens niet zo zeker meer van. Elke stap die je zet voelt zwaarder aan dan de vorige. En het dal lijkt steeds dieper te worden.

En de kunst is dan, om juist lief voor jezelf te zijn. Goed voor jezelf te zorgen, en dingen te doen die goed voor je zijn. Probeer toch het huis uit te gaan, in contact te blijven en op je eigen grenzen te letten. En weet dat ups & downs komen als golven.

Lees ook: Verwachtingen bijstellen | Wanneer het anders gaat dan gepland

Er is een voorbeeld waar ik zelf vaak veel aan heb.
Stel je voor, dat jij de lucht bent. En de wolken zijn je negatieve gedachten en gebeurtenissen. Soms kan je de lucht even niet meer zien, doordat de lucht gevuld is met een donker pak wolken. Maar hoe donker het ook lijkt, wolken trekken altijd weer weg. En maken uiteindelijk altijd weer plaats voor een blauwe lucht.

Dus hoe onontkoombaar de situatie ook lijkt, dit gaat weer voorbij. En wees tot die tijd vooral lief tegen jezelf.

Voor nu, hoop ik dat je een wolkenloze hemel hebt. En als je dat niet hebt, hoop ik dat de wind een beetje doorwaait en je snel weer van de zon kan genieten. De zon in je hoofd dan. Want voor nu is het echt even herfst buiten.

Liefs,
Ilona

16 reacties

  1. Mooie reflecitie Ilona. Op je bek gaat is leuk nee, maar het is wel ontzettend leerzaam. Vaak moet je eerst even tegenslag krijgen, voordat je weer verder kunt gaan. Oh en die foto van jou, love it! Wat een vrolijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *