Simpele selfcare tips om wat liever voor jezelf te zijn

selfcare bloemen kopen

Selfcare is een begrip waar we de laatste jaren steeds meer mee bezig zijn. En het is is wat je ze groot of klein kan maken als je zelf wil. Zo kan je met kleine gebaren richting jezelf, al een stuk liefdevoller worden richting jezelf. Daarom vandaag een aantal acties die je kan ondernemen om wat liever te zijn voor jezelf.

 • Koop een bos bloemen voor jezelf. Hoe heerlijk is het om een vers bosje bloemen in je huisje neer te kunnen zetten terwijl je ze ook nog van jezelf hebt gekregen.
 • Neem de tijd voor een lekker kopje koffie of thee. Ga er even voor zitten en gun jezelf een rust momentje. In plaats van het snel weg te drinken terwijl je bezig bent met je werk of iets anders.
 • Maak een lekkere smoothie voor jezelf. Meng je favoriete fruitsoorten door elkaar en geniet van heerlijke vitamientjes. Ik probeer dit toch wel elke dag even voor mezelf te maken. Ik ben dol op smoothies en vitamientjes zijn natuurlijk altijd goed.
 • Investeer in fijne verzorgingsproducten. Waar je huid blij van wordt en waar jij dus ook weer blij van word. Sowieso is het fijn om even de tijd te nemen om voor jezelf en je lichaam te zorgen.
 • Draag kleding waar jij je goed in voelt. Neem de tijd om je outfit uit te kiezen. Een fijne outfit geeft je energie en het is natuurlijk nog leuker als mensen complimentjes geven over je met zorg uitgezochte outfit.
 • Geef je op voor een leuke activiteit. Of dit nou een sport is, een wandelclubje of elke maand samen schilderen. Geef je op voor iets gezelligs waarbij je kan doen wat jij leuk vind zodat je er positieve energie en inspiratie op kan doen.
 • Schrijf. Het hoeft niet elke dag of op een vast moment maar neem af en toe de tijd om even te zitten en te reflecteren.
 • Besteed tijd met mensen die jou dierbaar zijn. Maak fijne herinneringen.
 • Blijf dansen. Blijf genieten. Van de kleine momenten. Zoals het zonnetje wat zo lekker schijnt. De vogeltjes die fluiten. Neem het in je op.

Lees ook: Liever zijn naar jezelf | 5 praktische tips

Welke selfcare momenten vind jij fijn om in te zetten?

Liefs
Ilona

12 reacties

 1. Het beestje moet een naam hebben, maar ergens krijg ik alrijd kriebels van de term self-care :P Maar dat neemt niet weg dat ik natuurlijk best leuke dingen voor mezelf doe. Soms is een kwartiertje later opstaan al een fijn begin van de dag, of op een warme dag ijsjes kopen. En dat ik geen smoothies hoef te maken, als ik net zo lief een crackertje eet met microgreens, en een paar tomaatjes erbij. Dan is er ook een gecombineerde self en dog care: wandelen met de hond. Doe ik voor ons allebei (maar meer voor hem).

  1. Haha snap ik hoor. Maar ik merk wel dat bewuste momentjes voor mezelf wel belangrijk zijn. En ach, dan hangen we er maar een kriebelig naampje aan.

 2. Echt even pauze nemen met een kop koffie, vind ik een goeie! Ik gun het mezelf om af en toe gewoon lekker te niksen terwijl ik nog van alles moet doen. Dan denk ik gewoon ‘ontspanning is ook belangrijk’.

 3. Mooie lijst! Wandelen werkt voor mij altijd goed. Soms vind ik het fijn om met een podcast aan te wandelen, maar als het een self-care moment is, dan het liefste zonder. Even alleen zijn met je gedachten terwijl je van de natuur geniet :)

 4. Respect dat je elke dag de tijd neemt om een smoothie te maken! De ‘beloning’ is natuurlijk fijn, maar het maken niet echt, vind ik;).
  Verder ook mooie tips.

  1. Thanks! Zeker waar maar ik vind het ook gewoon echt lekker. En soms maak ik er twee en zet ik eentje alvast in de koelkast voor de volgende dag. Een dagje wegzetten wil nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *