Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

trots lijstje 1 hier ben ik trots op

Hier ben ik trots op | Deel 2

Ik mag best eens vaker uitspreken dat ik trots ben op mezelf, vertelde mijn therapeut me. En aangezien mijn therapeut meestal toch echt wel gelijk heeft, geef ik haar deze keer ook het voordeel van de twijfel. Dus vandaag het verhaal over mijn interview en de netwerkborrel waar ik heen ben geweest.

trots lijstje 1 hier ben ik trots op

Ik noemde het al een keer eerder, ik zou met een interview in een ondernemersmagazine komen. En dit was toch wel een dingetje hoor. Want naast dat ik in het tijdschrift sta, was ik ook nog eens uitgenodigd voor de lancering en de bijbehorende netwerkborrel. En het was ook nog eens mijn eerste netwerkborrel ooit. Dubbel spannend dus.

Lees ook: Verwachtingen bijstellen | Wanneer het anders gaat dan gepland

Ik geef het ook eerlijk toe, ik was erg gespannen van tevoren. Behalve de schrijfster van mijn interview en de fotograaf, kende ik er niemand. En het viel me al vrij snel op dat ik toch wel eens van de jongsten was. Er waren een hoop (zelfstandig) ondernemers die al een tijdje meegaan in het vak.

trots interview ZON

Maar ondanks dat, hield ik moed. En het duurde dan ook niet heel lang voor ik met een man en vrouw in gesprek raakte. En van het een kwam het ander, en uiteindelijk heb ik toch een aantal mensen gesproken. Ik heb hele interessante gesprekken gevoerd, en -ook niet geheel onbelangrijk- een aardig aantal visitekaartjes uit kunnen delen. En helemaal leuk, achteraf kreeg ik ook nog een mailtje van iemand die me had gezien in het tijdschrift en het jammer vond dat hij me niet meer had gesproken. Zo bizar!

Uiteindelijk viel het me allemaal ook onwijs mee. Ja, er waren aardig wat ‘belangrijke’ mensen en het kwam allemaal onwijs professioneel op me over. Maar ik heb me prima staande gehouden, leuke gesprekken gevoerd en nieuwe mensen leren kennen. En dat is uiteindelijk toch echt waar zo’n netwerkborrel voor bedoeld is.

Dus al met al, kan ik zeggen dat het een geslaagde middag was. En dat ik echt trots was op mezelf.

Nu is het aan jou. Waar ben jij trots op?

Liefs,
Ilona

20 reacties

  1. Wat goed van je! Niet alleen dat je het doet, maar ook dat er op trots op bent :-) Ik ging twee weken geleden naar een netwerkbijeenkomst en hoewel ik dat ook altijd doodeng vond (en daarom ging ik nooit), viel het me ook alles mee. Ik vond mezelf na afloop zelfs best een geslaagde ondernemer :-)

    Ik zet elke dag in mijn dagboek iets waar ik trots op ben. Soms ben ik trots op iets dat ik heb gedaan, maar soms ook dat ik niet boos ben geworden ofzo. Vandaag ben ik er trots op dat ik 15 minuten eerder ben opgestaan om te gaan sporten :-)

  2. Wat goed van je! Ik zou daar ook doodnerveus van worden. En als antwoord op je vraag: ik ben trots op mijn dochter. Die heb ik in mijn eentje groot gebracht en ze is erg goed gelukt, vinden wij :-)

  3. Hier mag je zeker en vast heel trots op zijn!
    Zo goed al dat interview en dan ook nog maar even naar die borrel gaan waar je bijna niemand kent, dat is echt heel goed en dapper. Ik weet niet of ik het je na zou doen ;)

  4. Netwerken vind ik echt doodeng. Iets van een maand geleden ging ik voor het eerst in mijn eentje naar een event waarbij ook genetwerkt werd. Ik heb letterlijk een half uur staan dralen om vervolgens vet ongemakkelijk iemand aan te spreken. Uiteindelijk hadden we een leuk gesprek en was ik ook best trots op mijzelf hihi. Dus respect dat jij dat gewoon even doet bij een professionele netwerkborrel.
    En hel erg gaaf dat je in een tijdschrift staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *