Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

verwachtingen ruimte heelal galaxy illustratie

Voor hen die er niet in geloofden

verwachtingen ruimte heelal galaxy illustratie

Dit artikel is voor hen, die zeiden dat ik het niet kon. Die lachten om mijn creatieve plannen, grappig deden over mijn blog. En voor hen die zeiden dat ik van tekenen nooit mijn beroep zou kunnen maken. Dit artikel is voor hen die er niet in geloofden. En die er naast zaten.

Laten we voorop stellen dat er een aantal mensen om mij heen zijn, die altijd in mij hebben geloofd. Maar dit artikel is voor de mensen die dat niet deden.

flatlay 5 perfectionisme mental health

Voor de kinderen in mijn klas die grappen maakten over mijn blog, en het hardop voorlazen in de klas. Om er vervolgens met zijn allen om te lachen. We zijn inmiddels vijf jaar verder, en ik blog nog steeds met veel plezier. En het maakt mij oprecht niet meer uit wat een ander er van vind. Want ik geniet er elke dag weer van.

Lees ook: Hoe je om kan gaan met de verwachtingen van anderen

En dit artikel is voor hen, die zeiden dat ik van ‘knutselen’ nooit mijn beroep zou kunnen maken. Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar van mijn studie Motion Design (Film & animatie) en ik ben mijn eigen Studio begonnen. Wekelijks verdien ik wat bij met tekenen, en animeren. Dus het kan wel degelijk. Je kan een eind komen met creativiteit.

https://www.instagram.com/p/B2BehCXn2Yv/

En het belangrijkste van alles is natuurlijk dat je er zelf voldoening uithaalt. En dat doe ik zeker. Ik geniet van het creatief bezig zijn. Van het schrijven en de lieve reacties die ik hierop ontvang. Ik geniet van het ontwerpen voor anderen. Ik geniet van animaties in elkaar zetten.

Omdat ik het wil,
Omdat ik het kan.

Ietwat impulsief,
of met een strak plan.

Omdat ik het zal,
omdat ik het ga.

Eerst dromen dromen,
en ze dan
achterna.

~ Jip

En ja, uiteindelijk doe ik het voor mij zelf. Maar dit artikel wilde ik schrijven voor hen die zeiden dat ik het niet kon. Van mensen die me amper kenden tot mensen die dichtbij me stonden. Dit artikel is voor de mensen die niet in mij geloofden. Dit is het bewijs, dat zolang je in je dromen gelooft, en er voor werkt, het wel degelijk kan.

Liefs,
Ilona

38 reacties

 1. Ik was dan wel geen van die mensen die niet in je geloofde maar ik ben wel één van die mensen die gelooft in de kracht van eigengeloof en wilskracht, en ik zie tot mijn vreugde dat jij over beiden beschikt, go girl !

 2. Mooi zo.. zeg maar lekker PUH! tegen al die niet-gelovers.. iemand uitlachen om diens idealen is echt wel één van de stomste dingen!
  En in deze tijd, met al die mensen die met iets op internet ineens miljoenen kunnen verdienen, is het helemáál vreemd dat ze dat doen.. er worden zóveel nieuwe ‘jobs’ gecreëerd nu.. the sky is the limit! In mijn tijd (zei de dino haha) ging je als je creatief was de kleuterkweekschool doen.. maar dat waren dus echt wel andere tijden..! :-)

 3. Wat een prachtig artikel, zeg! Echt heel mooi dat je je nooit iets van dat soort stomme reacties hebt aangetrokken en bent blijven geloven in jezelf. Dat is het allerbelangrijkste <3 Zo heb je maar mooi die mensen (en jezelf) laten zien dat je echt wel veel in je mars hebt.
  Ik herken het artikel wel trouwens. Ik heb bij alle belangrijke keuzes in mijn leven mensen gehad die dachten dat ik dingen niet kon. Op mij werkt dat vaak juist als een rode lap op een stier: het inspireert me om juist te laten zien dat ik het wél kan.

 4. You go, girl! ;)

  (De naam van mijn blog is voortgekomen uit dat gevoel van “zolang ik maar weet waarom ik dit doe”, dus ik kan alleen maar heel erg hard ja knikken bij dit artikel.)

 5. Zo, ik kan me helemaal voorstellen dat dit er even uit moest. Wat moet het vreselijk zijn geweest om te horen dat anderen zo met je blog omgingen. Maar wát gaaf dat je dromen werkelijkheid zijn geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *