Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

vooroordelen over lesbiennes 1 love is love

Vooroordelen over lesbiennes ontkracht | Deel 2

Over het algemeen schreeuw ik niet in de rondte dat ik op vrouwen val, maar als het onderwerp ter sprake komt heb ik er geen problemen mee om het op tafel te gooien. Hierbij kom ik echter nog wel eens in grappige situaties terecht waarbij ik ontdek dat niet alle vooroordelen over lesbiennes helemaal kloppen. En het bleef hierbij niet bij 1 artikel.

vooroordelen over lesbiennes 1 love is love

Lesbiennes drinken bier

Vrouwen drinken wijn en mannen drinken bier, het is een vrij standaard beeld wat nog best veel mensen hebben. Maar deze kan ik direct ontkrachten, alhoewel ik zelf wel een bierdrinkende lesbienne ben. Tenminste, als ik niet aan de medicatie zou zitten. Maar maak je geen zorgen, er zijn er genoeg die liever een wijntje drinken.

Nederland is tolerant

De laatste tijd is het steeds meer in het nieuws dat Nederland wat betreft homoseksualiteit helemaal niet zo tolerant is. Natuurlijk, we hebben een gay pride en een hoop mensen hebben er totaal geen problemen mee. Maar ondanks dat vind er nog steeds veel homohaat plaats. Van nageroepen worden tot daadwerkelijk in elkaar geslagen worden, het gebeurd helaas nog steeds.

Kort haar en tuinbroeken

Homoseksuele mannen gedragen zich vrouwelijk en lesbiennes gedragen zich juist weer mannelijk. Inclusief kort haar en een tuinbroek, met bij voorkeur een grote boxenshort eronder aan. Het is een stereotype beeld wat veel mensen in hun hoofd hebben zitten en wanneer mensen ontdekken dat ík niet op mannen val, zie je ze gewoon denken. Want ja, ik draag wel eens tuinbroeken maar loop met evenveel gemak in een rok. En mijn haar is allesbehalve kort. Dus kan ik dan wel lesbisch zijn? (Spoiler: ja)

overal bloemen outfit blouse 6

Een is het mannetje in de relatie

‘Maar wie van jullie is dan de man in de relatie?’ Een vraag waar ik zelf inmiddels een standaard antwoord op heb. ‘Dat is het hele punt van een lesbische relatie, er komt geen man aan te pas.’ Lijkt me duidelijk toch?

Lees ook: Vooroordelen over lesbiennes ontkracht

De juiste man moet nog komen

Dit is echt een opmerking die het bloed onder mijn nagels vandaan trekt. Er zijn (helaas) mensen die van mening zijn dat wanneer je op vrouwen valt, je de juiste man simpelweg nog niet hebt gevonden. Ik kan je vertellen, ik heb het geprobeerd met jongens, maar het werkt gewoon niet. En ik heb het vermoeden dat geen enkele man daar verandering in gaat brengen.

Al met al moet ik er meestal wel om lachen wanneer mensen hun verbazing niet kunnen verbergen op het moment dat ze ontdekken dat ik op vrouwen val. Maar de vooroordelen over lesbiennes mogen we anno 2020 toch wel een keer achter ons laten, of niet soms? Ken jij nog meer vooroordelen? Laat ze dan ook zeker even hieronder achter, ik ben ontzettend benieuwd.

Liefs,
Ilona

25 reacties

 1. Tja, triest he, die vooroordelen. Heb kennissen, en zij zijn allebei super vrouwelijk, altijd dik make-up, blonde lange haren, korte rokjes en hoge hakken.
  Ondertussen 4 jaar getrouwd, maar ze worden bijna nooit als echtpaar gezien, want dat kan toch niet ……………. ik vind het erg, maar zij maken zich (gelukkig) er niet zo druk om.

 2. Wat goed dat je dit artikel geschreven hebt! Ugh, al die vooroordelen en hokjes komen mijn neus uit. Nederland heeft nog een lange weg te gaan op het gebied van tolerantie. Ik vind het grappig dat je de bier-wijn kwestie benoemt, ik krijg namelijk wel eens opmerkingen als ik als vrouw zijnde een biertje drink… Oh man, we hebben nog een lange weg te gaan.

 3. “Er komt geen man aan te pas”… ja, dat vat het helemaal mooi samen :). Gek dat mensen dat dan niet (willen) zien…
  Je bent zoals je bent, en dat is prima.
  Eigenlijk ook vreemd hoeveel belang er aan iemands geaardheid gehecht wordt. Dat is toch maar één onderdeel van iemand? In de meeste situaties is het niet eens relevant zoals vb op het werk. Op wie iemand valt heeft toch niets vandoen met hoe iemand zijn werk doet.

 4. Soms vind ik de mensheid echt zo dom en niet nadenkend. Ik snap dat soort opmerkingen nooit zo goed… Sowieso vooroordelen over wat dan ook

 5. Dat van die drank vind ik een leuke. Jaren geleden dronk ik wel eens jonge jenever. Ooit zat ik met echtgenoot in een hotelbar. We bestelden een bier en een jonge jenever. Het smoel van de ober was goud waard toen wij de glazen, die had neergezet, omruilden en ik de jonge jenever bleek te drinken.
  Vooroordelen maakt niet uit op welk gebied, we zouden ze niet moeten hebben.

 6. Een ex-collega van mij trouwde met een vrouw. Allebei in een witte jurk. Ze zagen er prachtig uit met hun kunstig opgestoken lange haren. En dan komt inderdaad de vraag wie dan het mannetje is. Zo jammer.

 7. Ugh, mensen… Naast de echte homohaat merk je dat veel mensen inderdaad van die vooroordelen of flauwe opmerkingen hebben waaruit blijkt dat het met de tolerantie ver te zoeken is.

 8. Zijn er echt nog steeds mensen die dat denken van de tuinbroek en het korte haar? Vind ‘m zó ‘dom’ dat het bijna een grapje moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *