Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

kerst goede voornemens

Waarom wachten met goede voornemens?

Het nieuwe jaar komt inmiddels toch wel snel dichterbij. Dit is vaak het moment voor mensen om knopen door te hakken en druk aan de slag te gaan met het maken van goede voornemens. Van afvallen tot aan meer tijd aan jezelf besteden, van het huis opknappen tot vaker met vrienden afspreken. Maar waarom zou je wachten tot het nieuwe jaar met deze voornemens?

kerst goede voornemens

Eerlijk is eerlijk, ik ben nooit echt een fan geweest van goede voornemens. Ik snap niet zo goed waarom mensen wachten tot januari. Natuurlijk, het is een mooie gelegenheid om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar een nieuw jaar, maar voor goede voornemens is het nooit te vroeg (of te laat).

Ik zal je een voorbeeld geven. Ik riep al lange tijd dat ik een eigen bedrijf wilde. Maar ik zag het eerder als toekomstdroom dan dat ik er echt al mee aan de slag ging. In Juli besloot ik echter dat het genoeg was geweest. Ik had lang genoeg gedroomd en het was tijd om ook daadwerkelijk iets met mijn plannen te gaan doen. En nog geen week later had ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel en ging ik aan de slag met het opnieuw vormgeven van mijn website.

to do stay focused flatlay goede voornemens

Lees ook: Over op je bek gaan en opstaan | Ups & downs

Wat ik dus probeer te zeggen, is dat het vaak niet helpend is om plannen uit te stellen. En ja, inmiddels is het bijna januari, maar waarom zou je het uitstellen? Waarom zou je je plannen voor je uit blijven schuiven, als je ook nu kan beginnen. Want uiteindelijk kunnen je dromen pas werkelijkheid worden, als je ook daadwerkelijk iets er voor gaat doen. Dus stop met dromen, start met doen!

Welke droom wil jij werkelijkheid maken?

Liefs,
Ilona

15 reacties

  1. Het goede voornemen wat ik voor dit jaar was geen domme vragen meer te beantwoorden tenzij het met sarcasme kan. Heb besloten dat dat een goed voornemen was. Ik heb er ene hekel aan, alleen de vraag of ik ze heb vind ik al irritant.

  2. Toen nog rookte, vond ik nieuwjaarsdag ook een stomme dag en dan stopte ik vaak eerder in december. Maar uiteindelijk stopte ik definitief in april. Op het moment dat ik het bedacht inderdaad.

    Ik heb bijna elke week wel goede voornemens. Ik heb voor 2020 wel een mooi project dat het hele jaar duurt, maar daar ben ik eigenlijk ook nu al mee bezig…

  3. Ik heb ook nooit echt voornemens op 1 januari. Als ik iets wil veranderen dan doe ik dat meteen en ga ik niet wachten tot 1 januari. Mooi hoe je je eigen bedrijf bent gestart.

  4. Dit is precies waarom ik zo’n hekel heb aan (al dat gepraat over) goede voornemens. Als ik iets wil veranderen aan mijn leefstijl, doe ik dat nu. Niet over een paar weken. Ik heb altijd maar één goed voornemen en dat is dat ik niet aan goede voornemens doe;). Mooie stap heb jij gezet met je bedrijf en ik neem aan dat je geen seconde spijt hebt gehad dat je niet gewacht hebt tot januari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *