Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

mental health depressie 1 inzichten

Wanneer elke maandag Blue Monday is

Vandaag is het weer Blue Monday, zogezegd de meest deprimerende maandag van het jaar. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2005 waarbij een formule gebruikt werd om te bereken op welke dag de meeste mensen zich neerslachtig voelen. En dat is dus vandaag klaarblijkelijk.

psychiatrie kliniek illustratie depressie 1

De formule is een samengesteld geheel gebaseerd op het weer, salaris en schulden, hoe lang geleden het kerst was en het motivatieniveau. Ik moet bekennen dat ik het al een knappe uitvinding vind om de hele formule op te stellen, laat staan er nog een resultaat uit te krijgen.

En hoe verwarrend, volgens de ene site moet je er in alle vrolijkheid tegenaan gaan. Waar je volgens het andere artikel vooral je dag vol moet mopperen. Maar wat als je al depressief bent? Is blue monday dan anders dan elke andere willekeurige dag?

Nee. Dat is het niet. En natuurlijk sta ik er vol achter dat we aandacht besteden aan dit soort dagen, maar laten we niet vergeten dan voor een deel van Nederland elke dag een blauwe (maan)dag is. Dus voor mij niks blauwe maandag. Voor mij even depressief als elke andere dag. En ook dat mag.

Liefs,
Ilona

12 reacties

 1. Bizar bedacht. Dat zou handig zijn; dat onze psychische gesteldheid van de kalender afhing. Dan was op dinsdag alles weer piekfijn in orde.
  Een dikke virtuele knuffel voor jou!

 2. Het zal wel weer iets uit Amerika zijn ik vind de tijd na december tot aan de eerste normale mooie dagen toch altijd al zo lang duren. Wens je sterkte wijffie, het gros van de mensen mekkert alweer maar hebben eigenlijk niks te klagen. Lieve groeten!

 3. Ik had vandaag eigenlijk best wel een goede dag qua mentale gezondheid. Zaterdag zat ik er helemaal doorheen en heb ik vrij veel gehuild. Maar nu gaat het weer beter, helemaal geen blue monday voor mij dus :)

 4. Ze geven tegenwoordig overal namen aan.
  Een dag is een dag.
  Goed of slecht.
  Blauw of groen.
  Dat maakt niets uit, je verandert er weinig tot niets aan.

 5. Stomme uitvinding, vind ik. Ik maak zelf wel uit wanneer het een blauwe dag is en dat is helaas vaker dan dat zij berekend hebben. Goed dat je hier aandacht voor vraagt! En liefs voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *