Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

(Bijzondere) gewoontes die ik heb

Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden, maar dat is ook wat ons menselijk maakt. Soms besef je je eigenlijk helemaal niet dat iets als ‘raar’ gezien kan worden, omdat het voor jou zo doodnormaal is. En vandaag ben ik heel benieuwd naar welke gewoontes jij herkent, of juist niet.

Ik vind het zelf totaal niet vreemd dat ik…

…mijn boeken recht zet met een liniaal. Ze moeten wel allemaal keurig op een rijtje staan.
…altijd mijn telefoon met ov-kaart rechts en mijn sleutels links in mijn jaszak heb.
…een lichtelijke obsessie heb met thema’s rondom tijd en ruimte (zoals de relativiteitstheorie van Einstein).
…mijn potloden orden op kleur. En toch een beetje onrustig wordt als ze niet op kleur liggen.
…mijn wc papier altijd dubbel vouw, netjes op de scheurrand wel te verstaan. Ja, ik kwam ook het fragment van first dates tegen.

Mickey blijmakers augustus zeuren

…altijd zo ver mogelijk aan de rechterkant loop of fiets.
…elke avond met mijn hamster onder mijn trui zit. Ik vraag me altijd af wie er meer van geniet.
…regelmatig mee ‘zing’ met mijn muziek als ik op de fiets zit. Beetje vrolijkheid moet kunnen.
…bijna nooit bel omdat ik spontaan in paniek raak als ik mijn telefoon over zie gaan. Gelukkig weten de meeste vrienden dit inmiddels en vragen ze eerst even of ze me kunnen bellen.
…altijd op nummerborden van auto’s let, gewoon een rare gewoonte.

Lees ook: Ik word ongelukkig zonder creativiteit

…mijn KvK nummer en mijn persoonsnummer uit mijn hoofd weet. Kan handig zijn.
…mijn make-up eraf halen, tandenpoetsen en nachtcrème aanbrengen altijd in dezelfde volgorde doe.
…elke ochtend ontbijt met een broodje hagelslag en chocolademelk. Jep, elke ochtend weer.
…ik op zowel mijn telefoon als mijn macbook een zeer georganiseerde mappenstructuur heb. Ik word gek mijn downloads map vol zit.
…altijd mijn handen afveeg aan mijn broek na het handen wassen. Gewoon een gewoonte die toevallig ook goed is voor het milieu.

Wat zijn vreemde gewoontes van jou?

Liefs,
Ilona

34 reacties

 1. Wat een bekentenissen. Leuk om je op deze manier beter te leren kennen.
  En we hebben ook wel raakvlakken (dúh). Vrienden hoeven mij ook niet zomaar te bellen, mijn BSN-nummer weet ik ook uit mijn hoofd en ik kijk ook altijd naar nummerborden, haha.

 2. Ik gebruik altijd een boek om de andere boeken recht te zetten. De ene keer een dikker boek dan de andere keer. En ik heb mijn sleutels altijd rechts.

  Verder weet ik mijn sofi-nummer uit mijn hoofd en fiets ik altijd links met z’n tweeën (ook omdat m’n dochter altijd aan de binnenkant fietst, maar vroeger op school fietste ik vaak met een meisje die doof was aan één oor. Dus als ik met m’n man fiets, fiets ik ook links)

 3. Haha zo leuk en vooral erg herkenbaar ook om te lezen! Ik hou er niet van als er dingen scheef staan en ik check altijd twintig keer of mijn auto wel op slot zit. Ik word soms zo moe van mezelf haha!

 4. Eerlijk gezegd herken ik niet veel, behalve die van make-up en tandenpoetsen.
  In mijn tas is het een bende. Als ik weer eens naar mijn sleutels sta te grutten neem ik me voor ze voortaan in vakje te stoppen, maar na twee keer vergeet het weer. Als ik zo’n schattige hamster had, zou ik daar waarschijnlijk vaak knus mee op de bank zitten.

 5. Ik vind dat helemaal niet raar. Sterker nog; veel dingen vind ik zeer herkenbaar. Ik zet de wekker in het weekend. Dat vinden mensen vaak raar. Maar anders merk je toch niet dat je uitslaapt?

 6. Haha, heerlijk! Ook ik ken mijn BSN uit mijn hoofd. Nu heb ik ook wel een heel makkelijk te onthouden variant, die daardoor ook nog eens heel satisfying is. Ik vind het altijd jammer dat ik hem niet met iedereen kan delen, hahaha.

  En dingen op vaste plekken leggen (zoals die spullen in je broekzakken of tas) is juist alleen maar handig, toch? Hoef je veel minder te zoeken.

  1. Haha dat snap ik wel! Dat heb ik met mijn pincode, die is ook heerlijk satisfying maar ja daar ga je ook niet mee rondstrooien.
   En daar heb je helemaal gelijk in. Ik weet bijna altijd wel waar dat gene ligt waar ik naar op zoek ben.

 7. Leuk artikel! En dat van de telefoon en de sleutels is herkenbaar, net als het uit mijn hoofd kennen van mijn BSN. Elke ochtend hetzelfde ontbijten? Bingo! Nummerborden? Check.
  Een andere gewoonte van mij is om altijd mijn telefoon op stil te hebben staan. Vinden veel mensen ook gek, maar ik vind het heerlijk;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *