Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

ochtendwandeling persoonlijke update 1

De rollercoaster na een opname | Persoonlijke update

Na meerdere vragen gehad te hebben besloot ik er nu toch maar eens voor te gaan zitten, een persoonlijke update. Ondanks dat de situatie nog per dag veranderd ben ik inmiddels wel alweer twee weken thuis uit opname, weken waarin ik al weer een hoop gedaan heb en tegen genoeg aangelopen ben. Genoeg om over te vertellen dus.

Disclaimer: Ik heb een hoop leuke dingen gedaan maar bespreek niet alles in dit artikel, anders houdt ik niets meer over voor mijn blijmakers ;)

ochtendwandeling persoonlijke update 2

De eerste dagen

De eerste dagen dat ik thuis kwam was bizar. Na vijf maanden in een prikkelarme omgeving te hebben geleefd volgens een vaste structuur was het heel gek om zelf weer te kunnen beslissen wat ik wanneer wil gaan doen. Natuurlijk heb ik de nodige afspraken met hulpverlening maar toch wordt je als het ware weer losgelaten. Dat is wennen maar wat was ik er aan toe. Weer kunnen afspreken met vrienden, eindeloze wandelingen kunnen maken met de hond en ’s avonds lekker met hem kroelen. Natuurlijk mis ik de leuke dingen, de fijne mensen en de talloze spelletjes die we speelden, maar ik kan ook zeker zeggen dat het zoveel beter is om weer in een gezonde omgeving te zijn.

ochtendwandeling persoonlijke update 3

Structuur

Hetgeen wat van tevoren overduidelijk was, was dat ik een goede structuur moest hebben. En dus ga ik twee keer in de week naar deeltijd therapie. Dit is voor de korte termijn, maar voor nu goed. Daarnaast ga ik (op de dag dat dit online komt) vandaag kijken naar een eventuele plek voor dagbesteding, iets waar ik ook heel enthousiast over ben. Daarnaast lopen er sowieso veel regeldingen, zoals het zoeken van een beschermde woonplek en een eventuele behandeloptie.

Lees ook: Hoop doet leven | Persoonlijke update

Opname bij het traumacentrum

De bedoeling was dat ik inmiddels net terug zou zijn uit het traumacentrum in Vorden. Maar toen liep ik een hersenschudding op en sowieso leek het niet verstandig om op dit moment de behandeling aan te gaan. Dus die behandeling gaat -als het goed is- over twee maand plaatsvinden. Spannend maar ik merk met de dag hoe meer het nodig is.

e eerste dagen 6

Struggles na opname

Want eerlijk is eerlijk, het is lang niet altijd makkelijk. Het is veel en de realiteit van het leven overvalt me af en toe. Ik word geconfronteerd met alles wat ik niet kan en dan is het soms moeilijk om te zien wat je wel kan. Ik wil veel, meer dan haalbaar is wat af en toe voor de nodige confrontaties zorgt. Mijn stemming is nog verre van stabiel wat af en toe lastig is. Ik heb hele goede dagen (voor mijn doen) maar ook hele lastige dagen en momenten. Maar dat mag. Het fijne is dat er weer lichtpuntjes zijn en dat maakt het een stuk makkelijker vol te houden. Alhoewel er nog steeds genoeg dagen zijn dat het me compleet opbreekt, maar gelukkig zijn er dingen veranderd. Ga ik anders/gezonder met moeilijke momenten om en praat ik meer. Het is lastig maar een goede stap om thuis de draad weer op te pakken.

Bedankt voor alle lieve kaarten, lieve berichten en betrokkenheid ondanks de stilte. Dat doet me onwijs veel.

Liefs,
Ilona

Voor meer updates kan je me volgen op Instagram.

20 reacties

 1. Respect hoe jij het doet, want ondanks alles ben je een krachtige vrouw, die blijft zoeken naar het beste in haar leven.
  Wat jij schrijft over hoe het nu met je gaat, herken ik de situatie van de dochter van mijn nicht. Het aanlopen tegen dingen die je zo graag wilt, maar gewoon niet kunt.
  Gelukkig heeft zij een hele fijne dagbesteding gevonden, maar een goede therapie vinden is en blijft lastig, zeker omdat ze in een vrij zware depressie terecht gekomen is van de zomer.

  1. Dankjewel! Wat fijn dat ze een fijne dagbesteding heeft gevonden, denk dat dat wel heel belangrijk is. En een goede therapie blijft een zoektocht denk ik

 2. Fijn dat je thuis bent. Maar dat zal inderdaad niet altijd meevallen. Wel goed dat je anders met moeilijke momenten omgaat. Ik wens je nog veel meer lichtpuntjes!

 3. Het is ook nogal een overgang, na zo’n lange tijd opname. Ik hoop dat je vandaag met een positief gevoel en positief bericht terug kunt kijken op die eventuele dagbesteding.
  Prachtige foto’s trouwens, bij dit artikel!

 4. Op dit moment kijk ik een serie over een kliniek waar jongeren zijn opgenomen, waardoor ik me iets beter een beeld kan vormen van wat zo’n opname inhoud. Het lijkt mij echt enorm pittig! Maar ook heel waardevol. Fijn dat jij nu weer lekker thuis bent en daar verder kan werken aan jezelf. Heel veel sterkte daarmee. 😘

 5. Heel veel sterkte. En er staat nog behoorlijk veel op de planning. Maar doe alles op zijn tijd. En hopelijk ben je weer helemaal genezen van de hersenschudding. Succes!

 6. Veel sterkte met het oppakken van je leven. Je bent een sterk mens als je je beperkingen weet te hanteren! Ups en downs zijn er altijd, het is de kunst om er doorheen te laveren. En jij hebt veel geleerd, dus uiteindelijk lukt ook dit, zeker als je hulp genoeg hebt. Bewondering voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *