Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

labels 5 een beetje autistisch

De vrouw achter de labels

Het meisje achter de labels, of eigenlijk de vrouw achter de labels is een enthousiaste vrouw. Een vrouw die weet wat ze wil en bereid is hier hard voor te werken. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen en laat zich niet tegen houden door de labels die de hulpverlening er te pas en te onpas aanhangt.

Tijdens de periode van opnames was ik mezelf echt even kwijt. Wie was ik naast mijn depressie? Wat wilde ik en waar leefde ik eigenlijk voor. Tot aan vandaag is het GGZ nog druk bezig met onderzoeken om meer labels op me te kunnen plakken. Maar ik ben niet mijn diagnoses. Ik ben Ilona, een jonge vrouw van 21.

Als je je door alle labels heen worstelt (depressief, lesbisch, trauma’s, en ga zo maar door) zal je zien dat er een creatieve meid achter schuil gaat. Op het eerste oog wellicht wat stil en onzeker, want ze kijkt graag de kat uit de boom.
Maar als je wat langer met haar praat, zal je merken dat ze best interessante dingen te vertellen heeft. En soms misschien ook wel wat bijzondere feitjes uit haar mouw weet te schudden.

vrouw achter de labels 3

Als je haar leert kennen kom je te weten dat ze ontzettend veel passie heeft voor haar bedrijf. Dat ze hier met veel plezier aan werkt en nog met een hoop onuitgewerkte plannen in haar hoofd rondloopt. Dat ze vol plezier vier keer per week artikelen plaatst op haar blog, waar ze stukje bij beetje steeds meer over durft te vertellen. Omdat ze stiekem toch wel trots is op wat ze allemaal heeft neergezet.

Je zou te weten komen dat deze vrouw ontzettend dol is op muziek, en geregeld een concert bezoekt met haar vader. Dat ze haast dag en nacht muziek in heeft. Je zou ontdekken dat ze dol is op crime series en een voor een haar eindeloze lijst op Netflix wegwerkt.

outfit mom jeans 1

Je zal zien, dat ze het heerlijk vind om bezig te zijn met kleding. Geregeld nieuwe combinaties verzint of ergens weer een heerlijk oversized shirt vandaan tovert. En als je geluk hebt, komt ze opeens met geverfd haar aanzetten.

Als je een beetje je best zou doen, zou je ontdekken dat deze vrouw, zo veel meer is dan de opgeplakte labels.

Liefs,
Ilona

27 reacties

 1. Mooi geschreven. Een voordeel can labels, zoals op je mooie foto’s: je kunt ze verwijderen (touwtje doorknippen en in de prullenbak gooien) en dan een nieuw label maken met bijvoorbeeld ‘mooie jonge vrouw die haar eigen weg gaat’.

 2. Ik heb jouw ‘labels’ (blehhh) niet eens gezien toen ik hier voor het eerst kwam. Daar schreef je op dat moment niet over. Ik vind het ook niet belangrijk. Iedereen heeft labels, ik ook. Alleen zijn ze bij mij niet officieel gediagnosticeerd (blehhh). Zo ben ik vreselijk neurotisch (mijn dochter de psychologe zegt altijd dat ik OCD heb), een tikkie een hypochonder en raak ik van de leg als mijn routine door de war gegooid wordt. Hé! Boeiuh! Ik vind je een leuke, creatieve meid én een doorzetter. Zullen we kwartetten met onze labeltjes? ;-)

 3. Echt wauw, dit artikel!!! Ik ben ook ‘gelabeld’ , maar ik ben zoveel meer dan dat. En jij bent ook veel meer dan een paar labels, heel goed geschreven!

 4. Niet alle mensen doen de moeite iemand beter te leren kennen, maar het is het altijd zoooo waard! Want die binnenlagen zijn altijd zo verrijkend!
  Love die gele trui trouwens!

 5. Ik moet wel zeggen dat ik de vrouw achter de labels meer bewonder omdat ze die labels heeft en hoe ze daarmee omgaat. Maar op zich vind ik het sowieso heel interessant hoe mensen met ’tegenslag’ om gaan. Er zijn namelijk heel veel mensen die er überhaupt niet mee omgaan (en het negeren of weglachen) en met die mensen heb ik minder. Ik vind het altijd heel inspirerend om te zien hoe mensen groeien van tegenslag. Ik lees nu over het Boedhisme, dat hier heel erg over gaat en daardoor zie ik het nog beter / vind ik het nog interessanter.

  1. Dankjewel, zo ontzettend mooi! Tegenslagen maken je ook tot wie je bent. En dat is wel ontzettend interessant, toch iets om meer over te gaan lezen.

 6. Wat heb je dit mooi geschreven. En het is helemaal waar: achter ieder mens gaat zoveel meer schuil dan op het eerste gezicht misschien lijkt en iedereen is het ‘uitvogelen’ waard <3 Liefs!

 7. Mooi artikel! En je hebt gelijk. Je bent zoveel meer dan de hokjes waar mensen je in duwen of de labels die je opgekleefd krijgt. Want inderdaad, achter al die labeltjes schuilt een prachtige vrouw ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *