Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

favoriete boeken 1

Dit zijn mijn favoriete boeken

Het is een onderwerp waar ik het eigenlijk weinig over heb hier online, terwijl mijn kast vol staat met boeken. Ik was altijd al dol op lezen en lees nog steeds met veel plezier, ondanks dat het tegenwoordig wat langzamer gaat door mijn depressie. Maar vandaag mijn favoriete boeken op een rijtje.

favoriete boeken 1

Disclaimer
Het kan zijn dat je dit artikel vorige week al voorbij hebt zien komen. Door een foutje stond het verkeerd ingepland. Kan gebeuren ;). Beetje jammer alleen dat het twee keer gebeurde, haha.

Ondanks dat ik ontzettend dol ben op thrillers, zitten er ook wat andere boeken bij, die de meeste denk ik wel leuk zouden vinden. Een deel heb ik gelezen in het Engels, maar ook de Nederlandse titel staat er in dit geval bij vermeld.

Memoirs of an imaginary friend – Matthew Dicks

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje.
Dit boek vind ik echt een topper. Het is van zo’n originele invalshoek geschreven wat het boek onwijs leuk maakt. Het is namelijk geschreven vanuit Budo, het denkbeeldige vriendje van de achtjarige, autistische Max. Uit de echte mensen wereld kan hij alleen contact hebben met Max en met andere denkbeeldige vriendjes, die over het algemeen niet zo goed zijn uitgedacht als hij.
En dan komt de dag dat Max wordt ontvoerd. En Budo de enige is die weet waar hij zit en dus ook de enige is die Max kan helpen…

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe – Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum.
‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’ Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden en wat ze voor elkaar betekenen.

Alex Cross – James Patterson

Oké, hier speel ik een beetje vals. Hiermee doel ik namelijk niet op 1 boek, maar op een complete serie (van maar liefst 25 boeken), geschreven door de thriller schrijver James Patterson. Het is mijn favoriete serie, die draait om een rechercheur moordzaken genaamd Alex Cross, met een achtergrond in de psychiatrie. Hetgeen wat ik zo interessant aan de boeken vind, is dat ze zowel geschreven zijn vanuit Alex Cross, als het slachtoffer en de dader. Ik vind het geweldig om ook een kijkje in hun hoofd te krijgen en zo langzamerhand alle ins en outs over een zaak te weten te komen.

James Patterson(72) heeft inmiddels een goede 200 boeken uitgebracht en schrijft nog steeds.

Lees ook: Dit kan je doen nu je binnen moet zitten vanwege corona

Ontvoerd – Robin Cook

Ik denk dat ik vast kan stellen dat na James Patterson, Robin Cook mijn favoriete thrillerschrijver is. Normaal gesproken schrijft hij medische thrillers, maar voor dit boek maakte hij een uitzondering. Het boek krijgt een sci-fi achtige wending, waar ik totaal niet van ben maar wat me deze keer zeer goed beviel. Een groep onderzoekers komt namelijk terecht in een onderzeese wereld waar de wetenschap totaal geen weet van heeft. Ze doen een ontdekking die de complete wereld zal kunnen veranderen. Mits te weer thuis weten te komen…

tips betere nachtrust beter slapen

The colour of hope – Susan Madinson

De kleur van hoop – Susan Madinson
Op zijn tijd houd ik wel van boeken met een interessant einde. Zo’n einde waarvan je je afvraagt of het nou gewoon een slecht einde is, of dat het eigenlijk wel wat goeds in zich heeft. En dit boek is er zo eentje. Het gaat over een gezin die hun dochter verliest bij een zeilongeluk, maar haar lichaam duikt nooit meer op. Ze moeten leren leven met de vraag wat er met haar is gebeurd en de mogelijkheid dat ze nooit meer terug komt.
Een ontzettend mooi en tegelijkertijd verdrietig boek. Iets wat normaal totaal niet mijn ding is, maar dit boek greep me echt aan.

Dit was een kleine greep uit mijn favoriete boeken. Wat is een boek wat jou echt is bijgebleven?

Liefs,
Ilona

De links in dit artikel zijn Affiliatie links, hiermee steun je mij en mijn blog (in deze moeilijke tijd) als je iets via de link besteld.

12 reacties

  1. Memoirs of an imaginary friend lijkt me echt een geweldig boek. Ik houd wel van een verrassende insteek. Ik lees de laatste tijd veel korte verhalen. Dat heeft deels met concentratie te maken – zo’n boek pak ik ook sneller op – maar ook omdat je van goede huize moet komen om in een kort verhaal spanning en verrassing te brengen. Als dat goed lukt, is dat echt indrukwekkend.

  2. Leuk lijstje :) Een boek wat ik altijd aanraad, voor liefhebbers van muziek, of mensen die geinteresseerd zijn in geschiedenis, of in familierelaties: The Time of our Singing van Richard Powers. Het is zo’n mooi boek, zo prachtig geschreven.
    Ik ben alleen niet zo’n fan van ‘spannende boeken’. Ik lees wel graag Stephen King, Peter Straub, China Mieville, Neil Gaiman, Ursula Le Guin, Sheri Tepper, Mercedes Lackey, Diana Wynne Jones. Ook spannend, maar niet zoals Patterson.

  3. Leuk om te lezen, zeker nu we wat meer tijd hebben voor boeken;). Het boek over het denkbeeldige vriendje lijkt me echt bijzonder.
    En thrillertip: De jachtpartij (ben de schrijver even vergeten, maar als je googelt vind je vanzelf een geel boek; die moet je hebben;)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *