Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

depressie 1

Een depressie zet je leven stil

koud 3

Het is weer een tijd stil geweest van mijn kant. Dit omdat ik de afgelopen tijd niet de energie en behoefte voelde om te schrijven. Maar de laatste tijd heb ik weer wat meer energie en begon het langzamerhand toch weer te kriebelen om mijn hobby’s – en dus ook het bloggen – op te pakken.


Op 16 december werd mijn leven in een klap stil gezet, toen ik opgenomen werd op de acute psychiatrie. Een plek waar ik inmiddels alweer 9 weken dag en nacht verblijf. Voor velen uit mijn omgeving kwam het als een verrassing, niemand wist namelijk hoe slecht het echt ging.

depressie 2

De realiteit was echter dat ik diep was weggezakt in mijn depressie en geen uitweg meer zag. En de enige mogelijkheid die we nog hadden was een opname. Een opname met intensieve therapie en waarin gezocht wordt naar de juiste medicatie combinatie.
Inmiddels zijn we langzamerhand naar ontslag aan het toewerken, maar ook dan zal ik nog een lange weg te gaan hebben.

depressie 3

Een depressie is namelijk niet niks. En omdat het een onderwerp is waar een ontzettend groot taboe op heerst, besluit ik er juist open over te zijn. Door mijn perfectionisme kon ik voor mezelf nooit iets goed genoeg doen, iets wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik mezelf uitputte. Ik sliep slecht, at slecht en voelde me ontzettend somber. Het hebben van een depressie is voor iedereen anders, en lastig uit te leggen. Maar het is alsof alle energie uit je word getrokken, je vind niks meer leuk en niks kan je nog interesseren. Dit zorgt voor een ontzettend zwaar en leeg gevoel, en zorgt ervoor dat elke dag weer een gevecht is.

Een gevecht wat ik keihard aan het vechten ben. Elke dag weer kies ik bewust voor herstel. En het bloggen langzamerhand weer oppakken is hier ook een onderdeel van. Ik heb weer de regie over mijn leven, en probeer stukje voor stukje alles weer op te bouwen.

depressie 4

En dit gaat ontzettende ups & downs en een hoop tegenslagen, maar ik laat me niet uit het veld slaan. Want uiteindelijk, wil ik mijn leven terug.

Ik wil mijn blog grotendeels luchtig en creatief houden. Maar omdat mentale gezondheid nu zo’n groot onderwerp is in mijn leven, en ik het belangrijk vind het taboe te doorbreken zal ik meer gaan schrijven over mijn depressie. Denk aan mijn ervaringen, of tips voor anderen die hier ook mee worstelen. Want samen kunnen we deze ziekte aan.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Mocht je zelf last hebben van mentale problemen, zoek hulp. Dit kan bijvoorbeeld bij je huisarts of 113online.

Liefs,
Ilona

7 reacties

  1. Hoi,

    Ik kom hier natuurlijk ook even kijken. wat een mooie blog heb je. En wat een dappere keuze om te bloggen over hoe het je vergaat in je leven. Een depressie is heftig en ik vind het heel knap dat je er zo open over bent. Ik hoop dat jij met jouw verhalen anderen kunt helpen!

  2. Ik vind het heel erg voor je dat je dit meemaakt. Wel vind Ik het heel mooi dat je een taboe wilt doorbreken en er open over schrijft! Ik geloof dat het een proces van vallen en opstaan is, maar dat je je blog weer oppakt is een mooie stap! Ik wens je alle goeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *