Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

ootd leeuwarden

En toen was ik 18… | Mijn verjaardag

ootd leeuwarden_ sprong verjaardag

Ik heb dit bericht keer op keer herschreven en weet eigenlijk nog steeds niet precies wat ik wil zeggen. Maar dat ik even een (kort) artikel erover wil maken was me wel duidelijk. Want je achttiende verjaardag is natuurlijk niet een gebeurtenis die je zomaar voorbij mag laten gaan!

18-1

In eerste instantie wilde ik een 18 b-day special schrijven, maar ja, wat zet je daar nou in. 18 levenslessen, 18 mooie gebeurtenissen, een mooi verhaaltje over je geboorte? Ik wist het eigenlijk niet. En daarom maar een combinatie van alle drie, of nou ja, een soort van.
Achttien jaar geleden kwam ik ter wereld, op 10 november 1998 werd ik zes weken te vroeg geboren. Hierdoor werd ik al snel in de couveuse geplaatst waar ik ook enkele weken heb gelegen. Niet alleen deze eerste weken waren zwaar, mijn eerste levensjaar is een hele strijd geweest. Doordat ik te vroeg was geboren waren mijn longen nog niet volgroeid en daarnaast had ik ook nog eens astma. Dit resulteerde in meerdere longontstekingen en virussen. Mijn ouders hebben het verschrikkelijke bericht gehad dat de kans bestond dat ik de nacht niet zou halen.
Maar ik haalde de nachten wel. Ik ben inmiddels zelfs alweer achttien, en ondanks dat ik nog steeds astma heb ben ik verder gezond.

Lees ook: Mijn 18e verjaardag | Outfit

18-2_18e verjaardag

Nu ik al achttien jaar op deze wereld sta heb ik natuurlijk zo het een en ander meegemaakt. Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat het leven niet altijd mee zit, maar dat er altijd wel weer mooie momenten zijn die op je wachten. En er zijn een paar momenten die ik me nog ontzettend goed kan herinneren. Zoals de eerste ontmoeting met mijn beste vriendin, de reis naar Parijs met school of de reis naar Gran Canaria met mijn ouders. Stuk voor stuk ontzettend mooie gebeurtenissen, maar lang niet alle. Er zijn zoveel mooie dingen gebeurd en ik heb al mooie kansen gehad in dit leven, en er zullen vast en zeker nog meer volgen.
Ik wacht met spanning op de dingen die nog komen gaan en ben benieuwd naar de keuzes die ik nog ga maken in dit leven. Maar de tijd zal dat leren.
Ik ga nu in ieder geval genieten van mijn achttiende verjaardag!

Wanneer is jouw verjaardag?
Liefs,
Ilona

10 reacties

  1. Jeetje, wat zullen het spannende tijden geweest zijn voor je ouders. Nu ook voor jou, want je achttiende verjaardag laat je inderdaad niet zomaar voorbij gaan! Gefeliciteerd, ik hoop dat je een leuke dag hebt! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *