Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Even bijkletsen | Een persoonlijke update

Echt een vast uploadschema bestond er dit jaar niet, maar gelukkig komt er straks een nieuw jaar aan waarin dat weer anders kan. De afgelopen weken gebeurde er wel weer een heleboel. Ik woon inmiddels officieel een half jaar op mezelf, ben terug uit opname, liet twee nieuwe tattoo’s zetten en ga as I speak er een paar dagen tussenuit.

Weer thuis

In mijn vorige post benoemde ik het al kort, ik verbleef tijdelijk op een gesloten afdeling. Het lukte helaas thuis even niet meer, waardoor ik op een gesloten afdeling terecht kwam. Door een hoop gedoe ging ik hier echter ook al vrij snel weer weg en moest ik het na een week weer thuis doen. Gelukkig heb ik bij mijn beschermde woonvorm een onwijs fijn steunsysteem en hebben we het met zijn allen goed op weten te pakken. Daarnaast woonde ik hier afgelopen 1 oktober ook nog eens officieel een half jaar. De tijd vliegt. Ik voel me hier onwijs thuis en heb al grote stappen gezet, op naar nog meer.

Therapie

Bij het GGZ is een hoop gebeurd en loopt een hoop niet zoals het zou moeten. Door de opname en alles er omheen is besloten mijn trauma therapie tijdelijk stop te zetten. Op deze manier kon ik ook mijn rust terug vinden. Daarnaast hebben we inmiddels daarnaast ook besloten te kijken of ik opnieuw een traject aan kan gaan bij een Traumacentrum voor een intensievere behandeling, omdat de behandeling thuis niet helemaal loopt zoals het zou moeten. Hoe we het tot dan toe gaan invullen is nog niet bekend, want de wachttijd bedraagt zo’n zeven maanden. Een hoop losse eindjes dus. Mijn eerdere ervaring met het Traumacentrum is hier te lezen.

vaarbewijs boot varen

Vaarbewijs

De afgelopen weken heb ik het varen wel helemaal ontdekt. Na de bewonersvakantie ben ik vast op de boot gaan werken, als matroos. Maar daarnaast ben ik nu ook begonnen aan mijn vaarbewijs, zodat ik volgend vaarseizoen als schipper mee kan. Ik heb de laatste tijd al steeds meer geschipperd en vind het onwijs leuk dus ga me daar de komende tijd ook op focussen.

Hulphond

Qua hulphond gebeurd er een hoop. Deze maand heb ik een gesprek om het gehele traject officieel in gang te gaan zetten en officieel op zoek te gaan naar een pup. Tot die tijd verblijft Kino, de hond van mijn ouders, bij mij. Het geld is nog niet rond helaas, maar we hebben een aantal goede gesprekken hiervoor deze maand. Daarnaast is mijn crowdfunding ook nog steeds live.

kino hulphond

Vlieland

Vandaag vertrek ik heerlijk voor een midweekje met mijn ouders naar Vlieland. Het enige eiland waar ik nog niet geweest ben van de (bewoonbare) waddeneilanden. Heel veel zin in om een paar dagen goed uit te waaien.

Al met al kan ik absoluut zeggen dat het weer wat beter gaat dan een aantal weken geleden, ondanks dat het af en toe moeilijk blijft. Ik houd me vast aan de harige held die er aan gaat komen en de hoop op de behandelingen in de toekomst.

Liefs
Ilona

20 reacties

  1. Wat heb je een hoop achter de rug, meid! Maar zo te lezen laat je je niet zo snel aan de kant zetten. Heel goed. En elk stapje is er eentje natuurlijk. Veel plezier op Vlieland!

  2. Wat fijn om weer wat van je te lezen! Het is niet makkelijk, maar toch lees ik ook veel mooie dingen. Hoop dat je fijne dagen hebt op Vlieland!

  3. Het water geeft zoveel rust, bij mij dan, ik hoop dat dat ook voor jou geldt. Wel stoer hoor! Wat een mooie foto van jou en Kino zeg, ik hoop dat je een fijne vakantie hebt en vooral beter weer dan ik!

  4. Tof dat je bezig bent met je vaarbewijs – leuk vooruitzicht voor volgend jaar. Ik hoop dat je qua therapie en hulphond binnenkort goed nieuws krijgt, want die lange wachttijden zijn vervelend!

  5. Wat fijn dat Kino een poosje bij jou kan en mag blijven! Dat lijkt me heel erg helpend voor je.
    Verder dus weer een pittige periode geweest. Ik hoop dat je heel erg kunt genieten van je tijd op Vlieland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *