Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Even zitten: Zo gaat het nu met mij

Het bloggen gaat een beetje met ups en downs. Voornamelijk omdat veel tijd en energie momenteel naar andere dingen gaat. En toen ik daar aan dacht besefte ik me opeens dat het al best een tijdje geleden is dat ik rustig ging zitten en eens bijpraatte over alles wat er gaande is. Terwijl er toch een hoop veranderd is de afgelopen maanden. De hoogste tijd dus!

Balans

De laatste tijd heb ik echt het gevoel alsof er veel meer balans in mijn leven is. Ik denk dat dit stukje tekst van mijn Instagram het perfect citeert: Ik wilde hier eigenlijk neer zetten ‘life is good’. En dat is het ook. Ik heb twee heerlijke weekenden achter de rug maar het is niet alleen maar zonneschijn. Het is ook moeilijk. Ik struggle ook. Er zijn huilbuien. Momenten dat het donker is. Maar er zijn ook lichtpuntjes. Fijne momenten. Balans. En dat is misschien wel hoe het hoort te zijn. Dus in plaats van een ‘perfect’ plaatje gewoon hoe het is. Soms even klote. Maar soms ook ultiem genieten. En daar ben ik dankbaar voor.

De laatste periode heb ik het gevoel alsof mijn leven veel meer in balans is dan het in jaren geweest is. Er zijn hele moeilijke momenten, maar ook veel betere en fijne momenten. En deze balans zorgt er voor dat het geheel dragelijker wordt. Dus ondanks dat ik de emoties soms ingewikkeld vind, ben ik heel blij met de balans.

Therapie

Wel ben ik nog volop -lees dagelijks- met therapie bezig. Ik volg op dit moment exposure therapie. Hiervoor moet ik traumatische gebeurtenissen uitschrijven, voorlezen en dit vervolgens bij mijn psycholoog opnemen. Vervolgens moet ik dit herhaaldelijk thuis terugluisteren. Een flinke opgave en behoorlijk pittig, maar naar mijn gevoel gebeurd er meer dan ik de afgelopen jaren met andere therapieën heb gehad. Positief dus.

Daginvulling

Ook qua dagindeling ben ik momenteel echt blij. Ik heb niet altijd de tijd om te bloggen, voornamelijk omdat therapie momenteel veel energie vraagt. Daarnaast ga ik twee ochtenden in de week naar mijn creatieve dagbesteding en werk ik 2 tot 3 dagen per week op de rondvaartboot van mijn stichting. Iets wat ik heerlijk vind. Ik werk als matroos op de boot en ben nu zelfs bezig voor een vaarbewijs zodat ik volgend vaarseizoen hopelijk als schipper mee kan varen. Hoe vet zou dan zijn?!
Daarnaast ben ik lekker bezig met opdrachten voor mijn eigen bedrijf; Studio Ludic. Het is iets rustiger in verband met therapie en alle dagbestedingsvormen maar dat voelt nu ook even goed.

Al met al een positieve update. Ik zit oprecht beter in mijn vel, de lijn omhoog zet zich -met vallen en opstaan- door en ik ben blij met waar ik nu sta. Ik voel me onwijs op mijn plek op mijn woongroep, ik heb er als het ware een nieuwe familie bij. Iedereen gaat hier zo fijn met elkaar om, ik had niet beter kunnen wensen. Daarnaast merk ik dat het hebben van een stabiele, veilige omgeving me ook onwijs goed doet. Een hoop positieve woorden dus.

Liefs
Ilona

11 reacties

  1. Wat een mooi positief blogje. Ja, het is gewoon heel menselijk dat het de ene dag beter gaat dan de andere.
    En wat een leuke dingen doe je allemaal zeg!! Zeker die rondvaarten, lijken mij erg leuk om te doen.

  2. Wat een positieve update! Ik denk dat dat perfecte plaatje ook helemaal niet bestaat (ook al lijkt dat online soms wel zo) en dat iedereen soms stomme dagen heeft en soms ultiem geniet. En wat fijn dat de therapie zo goed lijkt te werken :)

  3. Oew1, vaarbewijs! Dat lijkt me heel spannend, maar ook bevrijdend: dan kun je zelf varen en sturen. Kijk eens hoe symbolisch dat is! Verder kan ik wel zeggen ‘ups en downs zijn heel normaal, balans is het beste, je kunt geen hoogtepunten hebben zonder diepe dalen – blah-blah-blah’, maar dat is makkelijk gezegd van de zijkant, he. Maar je werkt er hard voor, en ik wens je het allerbeste. En het is mooi dat je er zoveel nieuwe mensen bij hebt gekregen die het beste met je voor hebben en er voor je zijn. Echt: dat is uiteindelijk zo waardevol! Maak er een mooie week van, joh.

  4. Wat stoer, dat werken als matroos en dat je wilt gaan voor je vaarbewijs! Al met al een positieve update, maar ook nog genoeg moeilijks. Mooi om te lezen en sterkte met al dat moeilijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *