Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

wachtlijsten realiteit negativiteit

Geen negativiteit maar realiteit

De een vind het knap dat ik zoveel deel op het wereldwijde web, de ander snapt het niet zo goed. De een vind er herkenning in, de ander snapt de negativiteit niet goed. Maar het is geen negativiteit, maar simpelweg de realiteit voor mij.

wachtlijsten realiteit negativiteit

Laat ik voorop stellen dat ik onwijs veel lieve berichten, open reacties en zelfs hele lieve kaartjes krijg. Maar ondanks dat zijn er altijd mensen die het niet snappen, het niet eens zijn met hoe je iets doet en er wat over te zeggen hebben. En vaak richt ik me niet eens tot deze mensen, maar ik denk dat ik vandaag een goede boodschap te vertellen heb.

Mijn psychische problemen zijn er bij mij de afgelopen jaren langzaam ingeslopen. Waar het achteraf begon met een negatiever zelfbeeld, kamp ik inmiddels met persoonlijkheidsproblematiek, een depressie en autismeproblematiek. Iets wat allemaal een onderdeel is geworden van mijn dagelijkse leven. En het internet is een van mijn uitlaatkleppen hierin. Ik schrijf (helpende) artikelen, gedichten en teksten. En nou komt het nog wel eens voor dat deze een negatieve lading hebben.

alles op zijn tijd 1

Het is echter zo dat deze negativiteit voor mij een onderdeel is van mijn dagelijks leven. En ja, ik probeer er zoveel mogelijk positiviteit uit te halen, maar het is nou eenmaal niet allemaal altijd maar leuk. En daarom probeer ik bewust een stukje realiteit te delen.

Lees ook: Anoniem achter je scherm | Ik vraag er niet om

Het internet staat vol met perfecte plaatjes en geromantiseerde verhalen, maar zo is het leven simpelweg niet. En naast dat ik vaak een positieve insteek zoek wil ik ook realistisch blijven. En daarom deel ik ook de minder mooie kanten van het leven. Want die zijn er nou eenmaal en die kunnen we uiteindelijk niet ontlopen. De een krijgt er misschien meer/anders mee te maken dan een ander, maar voor niemand is het altijd rozengeur en maneschijn. En dat mag best eens vaker benoemd worden.

Liefs,
Ilona

28 reacties

 1. Ik vind het net zo goed dat jij open en eerlijk bent over de moeilijke dingen die op je pad komen. Zo zien mensen die er ook mee te maken hebben dat ze niet alleen staan. Daar heeft iemand veel meer aan dan het idealiseren van alles en alleen tonen van rozegeur en maneschijn want zo is het leven nu eenmaal niet.
  En nee, ik vind niet dat negativiteit een trefwoord van je blog is, verre van. Je zoekt net in alles nog naar het mooie als het kan.
  Dus als jouw blog een uitlaatklep voor je is, zeker blijven schrijven en niets proberen aan te trekken van ‘wat volgens anderen zou moeten’.

 2. Ik vind jou een heel sterk en positieve jongedame en daar bij heel moedig dat je zo open bent over de hindernissen op je pad.
  Ik weet van zoveel mensen dat ze o.a. psychische problemen hebben, ze zijn open naar mij omdat ik dat ook ben, maar ik moet altijd beloven er met niemand over te praten dat ze in therapie zijn. Dat is een groot geheim. Iemand schreef ooit op mijn blog; ik ken niemand die therapie volgt en ik dacht; ik weet wel beter. Zet m op jongedame jij bent een goed voorbeeld voor anderen.

 3. Helemaal mee eens! Het perfecte leven bestaat niet en ik vind het juist super knap dat je dit allemaal deelt. Ik denk juist dat je velen inspireert met wat je doet. Keep going girl!

 4. Dat zouden meer mensen moeten doen. Ook de mindere momenten laten zien. Gek genoeg is dat nog steeds een soort taboe. Vaak schamen mensen zich voor hun negatieve gedachten. Omdat het tegenwoordig (zeker op social media) schijnbaar heel hip is om altijd heppy de peppy rond te springen. Maar zo zit het leven helaas niet in elkaar. Het lijkt mij trouwens enorm vermoeiend om net te doen alsof je leven perfect is. Overigens vind ik jouw artikelen zeker niet negatief! Ik vind je een vechter en ik waardeer je openheid.

 5. Wat heftig om te lezen! Ik vind het zo knap dat je dit deelt. Ik deel het ook wel eens als ik een mindere dag heb, gewoon omdat ik vind dat dat er ook bij hoort. Het leven bestaat niet alleen maar uit leuke dingen en perfectie.

 6. Ik associeer jou meer met positiviteit dan negativiteit. En ik hou ook niet van mensen die heel veel negativiteit delen, maar jij bent écht niet zo’n mens. Het kan natuurlijk ook gewoon verkeerde interpretatie zijn van de lezer.

  En we zijn allemaal van nature negatief en we moeten ons best doen om positiever te zijn en ik vind dat jij daar erg goed in slaagt.

 7. Och ja van die perfecte FB en Insta accounts terwijl je diegene kent en weet dat het allemaal zo mooi en leuk niet is. Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel tijd meer voor dat soort fake mensen. Eerlijk zijn en delen wat je dwars zit moet je durven ik vind het mooi dat je dat doet.

 8. Ik vind juist dat je heel positief bent ondanks alles en dat je met je artikelen en tips ook anderen probeert te helpen. Dat je gedichten en berichtjes soms een rauw randje hebben, ervaar ik niet als negatief, maar als ‘echt’ omdat dat is hoe jij je dan voelt en hoe het leven voor jou is. Dat echte, open en eerlijke maakt het juist fijn om te lezen.

 9. Het is júist die realiteit die er bij mij voor zorgt dat ik hier graag kom lezen. Natuurlijk zou ik je een heerlijk leven gunnen vol rozengeur en maneschijn, maar ja, dat heeft nu eenmaal niemand. Dan zie ik het maar liever ook gewoon. Doe vooral waar jij je goed bij voelt, qua delen. Volgens mij doe je het dan altijd ‘goed’. (Voor zover er hierin goed of fout is, maar ik bedoel dat het voor iedereen voor zichzelf anders voelt wat hij/zij wil delen.)

 10. Juist goed om dat “ perfecte” te doorbreken met realiteit. Als iedereen met psychische problemen dat zou erkennen en er wat aan doen, zou de wereld een stuk rustiger zijn. Jij bent juist een voorbeeld van gezond verstand!
  Hug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *