Gestart met EMDR | Persoonlijke update

verwachtingen ruimte heelal galaxy illustratie

Ik beloofde het afgelopen week al op mijn Instagram, gezien ik regelmatig de vraag krijg hoe het nu met me gaat. Ik ga weer naar school, maar ben daarnaast nog druk met therapie. Ik ben afgelopen week zelfs gestart met een nieuwe therapie. Dus daar vertel ik vandaag ook het een en ander over.

verwachtingen ruimte heelal galaxy illustratie

Wat betreft school gaat het eigenlijk wel goed. Op dit moment werk ik hard aan een animatie voor de klant die wij hebben. Het is een ontzettend tof project waarin ik mijzelf ook echt uit kan dagen, wat ik ontzettend leuk vind. School is soms vermoeiend, maar tegelijkertijd een fijne afleiding. Ik ben onder de mensen en kan gewoon lekker werken aan de verschillende opdrachten.

Wat betreft therapie is er best veel gebeurd. Mijn psycholoog en ik merkten dat we eigenlijk een beetje vastliepen in de behandeling (cognitieve gedragstherapie). Daarom hebben we uiteindelijk -samen met mijn psychiater- besloten om te starten met EMDR. Dit is een traumatherapie die toegepast wordt op het moment dat je last hebt van vervelende gebeurtenissen die in het verleden plaats hebben gevonden.
Voor ik zou starten met de therapie moest ik eerst verscheidene situaties uitschrijven. Dit was confronteren maar het voelde ook fijn het met iemand te kunnen delen.
Afgelopen woensdag zijn we vervolgens met de eerste EMDR sessie gestart. Hierbij ga je terug naar de gebeurtenis, waarna mijn psycholoog haar vingers snel voor mijn gezicht heen en weer bewoog. Op deze manier verwerk je het beter in je hersenen.

Ik heb inmiddels 1 sessie gehad, dus kan er nog vrij weinig van zeggen. De therapie zelf was heftig, maar achteraf voelde ik me best oké. Ik was ontzettend moe en had hoofdpijn, maar dat hoort er nou eenmaal bij. En verder ben ik vooral benieuwd wat het de komende weken voor me gaat doen.
Voor nu is het een kwestie van rustig aan proberen te doen en niet -uit enthousiasme- lange dagen te maken.

En dan nog even kort over Studio Ilonaa. Dat gaat eigenlijk ook best goed. Ik heb de boel nu even op een lager pitje staan, om me echt te kunnen focussen op school en therapie. En dat bevalt me prima.

Hoe gaat het met jou?

Liefs,
Ilona

18 reacties

 1. Ik overweeg ook emdr! (Om mijn traumas een plekje te geven!)

  Ik hoor dat veel mensen een positief gevoel hebben daarover. Ik vind het wel spannend!!!

  Maar op deze manier kan ik niks loslaten en ik moet toch rust creëren! #mentalegezondheid

  1. Ik heb zelf nu twee sessies gehad, dus kan er nog niet heel veel over zeggen. Maar ik merk wel al dat ik anders naar bepaalde situaties kijkt, en ik heb er ook echt wel vertrouwen in dat dit me weer verder kan gaan helpen.
   T is pittig, maar t kan ook heel helpend zijn. T is een overweging die je zelf moet maken, maar ik denk dat het het wel waard is.

 2. Wat goed dat je bezig bent met EMDR-Therapie. Een vriendinnetje van mij heeft daar ook een aantal sessies van gehad en dat heeft haar heel erg geholpen om een traumatische gebeurtenis te verwerken. Ik ben zo trots op haar dat ze dat heeft volgehouden en dat ze er sterker is uitgekomen. Ik wens jou dat ook toe! Hopelijk kom ook jij er sterker uit en kun je er over een tijdje met een positief gevoel op terugkijken!

 3. Met mij gaat het goed, lekker op de bank met een dekentje. :-)
  Ik hoop dat je baat hebt bij de EMDR-therapie. Ik heb er goede verhalen over gehoord. Wonderlijk hoe dat werkt in je hoofd, hè? Heel bijzonder.

 4. Goed, dank je.

  Fijn dat het met school goed gaat en dat je in staat bent de rem erop te houden zodat je niet teveel hooi op de vork neemt.
  Succes met de rest van de EMDR sessies.

 5. Oja, die vermoeidheid en hoofdpijn nadien… Heftig he? :O Gelukkig vond ik het uiteindelijk meer dan de moeite waard. Hopelijk geldt dat voor jou straks ook. :)

 6. Die hoofdpijn is wel een dingetje. Ik heb er ook elke week last van na therapie. EMDR hebben ze het wel over gehad maar daar doen we nu nog niets mee. Goed dat je weer naar school gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *