Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Hoop doet leven | Persoonlijke update

De afgelopen maanden zijn maanden geweest die moeilijk samen te vatten zijn. Ik heb dalen gezien die dieper waren dan ik ooit heb meegemaakt en er zijn momenten geweest dat het laatste restje hoop door mijn handen glipte. Maar toch vocht ik door.

De afgelopen vier maanden waren anders dan eerdere opnames. Ik begon te praten over dat wat er echt in me omgaat, waardoor er steeds meer echte gesprekken komen. Moeilijke gesprekken, confronterende gesprekken, maar wel gesprekken die leiden tot verwerking.

Met mijn psycholoog ben ik nog volop bezig met EMDR, een therapie vol gericht op traumaverwerking. Dit is op dit moment ook waar de focus op ligt. Over drie weken ga ik voor een acht daagse behandeling naar het Traumacentrum Nederland in Vorden. Waar ik hopelijk met een intensieve behandeling in een korte tijd een deel van mijn trauma’s een plekje kan geven. Heel spannend maar na maanden wachten ben ik ook blij dat het bijna zo ver is. Want ik begin vast te lopen in het zorgsysteem.

zomerjurkje zon outfit 18

Momenteel kan ik zeggen dat het redelijk gaat. Ik probeer weer wat leuke dingetjes te plannen en zo het gewone leven na Vorden ook weer wat op te pakken. Iets waar ik blij om ben aangezien ik tot twee week terug regelmatig op de gesloten afdeling verbleef en ook zelf af en toe bang was dat het gewoon op was. Maar ik ben er nog.

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden en ik ben ook heel benieuwd hoe ik uit de behandeling van het traumacentrum ga komen en wat het leven daarna voor me in petto heeft. Want ondertussen ben ik wel al bezig met wat plannen om mijn leven weer een beetje op te kunnen pakken en weer te kunnen gaan leven in plaats van overleven.

Lees ook: Wanneer sterk zijn even niet gaat | 4x waarom zwakte oké is

Maar voor nu, nog even doorzetten op deze afdeling. Dus mocht je nog wat willen laten horen:

Medium Care
T.a.v. Ilona Wielinga
Dennenweg 9
9404 LA Assen

Liefs,
Ilona

Voor updates kan je me volgen op Instagram.

17 reacties

 1. Ik vind je een toppertje! Diep respect voor je doorzettingsvermogen en je vechtlust! En wat ziet je blog er geweldig uit! (ik lees meestal op mijn tablet en dan zie ik dat moois schijnbaar niet). Succes en veel sterkte!

 2. Wat een mooi en moedig mens ben jij toch!
  En wat is jouw gevecht zwaar, maar goed ook dat het je lukt om er over te praten binnen je therapiesetting.
  Ik ken mensen die heel veel gehad hebben aan die 8 dagen binnen het Trauma Centrum, en ik weet zeker dat jij er alles uit gaat halen wat er inzit.
  Goed ook dat je realistisch bent en beseft dat je na die 8 dagen er nog niet bent.
  Blijf knokken voor jezelf, want echt, het is het waard.
  Als je hier doorheen komt, kun je alles aan, houdt dat maar voor ogen.
  Heel veel succes.

 3. Heel veel sterkte. Ik hoop werkelijk dat je de kracht blijft vinden om door te gaan. En ook dat je aan het einde van deze lange weg blijvend geluk vindt, en niet steeds weer terugvalt. Maar je bent super goed bezig. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *