Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Ik doe mee met de trend: ontspullen

De laatste tijd zie ik het steeds vaker voorbijkomen: ontspullen. In eerste instantie scrolde ik voorbij dit soort dingen zonder er bij na te denken, maar toch bleef het in mijn hoofd hangen. En toen besloot ik zelf mijn kamer ook eens grondig onder handen te nemen.

ontspullen  2 blogsamenwerking ByCleo

Deze keer besloot ik ook om daadwerkelijk alles bij langs te gaan, zodat ik al mijn spullen weer eens goed uit kon zoeken. Zo heb ik sinds kort een speciale bak waar ik al mijn herinneringen instop. Van foto’s tot aan een label van mijn eerste blogsamenwerking, het zit allemaal in 1 bak. Zo heb ik al mijn herinneringen bij elkaar en kan ik er makkelijk bij. Maar ook hier ben ik grondig doorheen gegaan en heb ik goed gekeken naar welke herinneringen me dierbaar zijn en ik wilde houden, en welke alsnog weg konden.

ontspullen 3 cactus in pot marble

Vervolgens kwam ik tot de conclusie dat ik niks heb aan de tig bloempotjes en spaarpotten, die ik toch niet gebruik. Hierbij ben ik dus ook vrij resoluut te werk gegaan en heb ik alles in een keer in een vuilniszak gegooid. Ik heb alleen bewaard wat ik nog echt leuk vind en gebruik. Dit scheelt oprecht al een hoop ruimte in mijn kast. Het ontspullen schoot hierbij dus aardig op en ik heb inmiddels genoeg ruimte vrij. Nu is het de uitdaging die ruimte niet opnieuw te vullen met onzinnige dingen die ik niet gebruik.

Een aantal van mijn spullen ben ik van plan te verkopen, maar wat niet veel geld meer waard was heb ik simpelweg weggegooid.

ontspullen 4

Het idee dat ik de boel maar eens goed op moest ruimen kwam eigenlijk ook na aanleiding van mijn opname. Ik heb hier een aantal dingen gemaakt die een plekje in mijn kamer hebben gekregen, waardoor een aantal andere spullen weer opgeborgen moesten worden. En toen besloot ik om maar direct aan het ontspullen te gaan.

Wat vind jij van het ontspullen?

Liefs,
Ilona

7 reacties

  1. Yes, heerlijk! Ik ben vrij bewust aan het ontspullen omdat mijn huis leeg moet zijn over 2 weken. Het werkt wel echt verslavend. Wanneer je 1 ding weg doet, gaat het tweede hoe dan ook al makkelijker!

  2. Heerlijk, ontspullen. Ik ben nogal van het weggooien, dus bij mij is dat nooit nodig, maar ik kan me dus wél heel goed voorstellen hoe fijn het is als er weer wat ruimte ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *