Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

verhuizen 4 verhuisdagboek

Ik ga… Verhuizen! – het dagboek

Jeetje wat liep het allemaal raar. Waar ik de ene week te horen kreeg dat de wachtlijsten langer dan een jaar bleken te zijn, ging het vervolgens allemaal sneller dan verwacht. Ik kwam in gesprek met een woonstichting die per direct een plek vrij hadden. En inmiddels kan ik vertellen dat dat plekje officieel voor mij is. En vanaf 28 februari mag ik er ook echt gaan wonen. Dus tijd om te verhuizen!

Dinsdag 1 februari

Gisteren werden we last minute gebeld door de beschermd wonen stichting, er heerst corona. Wat betekent dat mijn bezichtiging niet door kon gaan. Wel kreeg ik een heel leuk (en wazig) filmpje doorgestuurd wat mijn enthousiasme alleen maar vergrootte. Van een deprimerende wachtlijst van meer dan een jaar bij de ene stichting, heb ik nu plots een stichting gevonden waar ik wellicht heel snel terecht kan. En dat is rete spannend. En heel leuk tegelijkertijd. Het gaat om een volledig appartement, wat best lastig is binnen het beschermd wonen. Maar ik zou alles voor mezelf hebben, met zelfs twee verdiepingen. En dan is het ook nog eens aan het water gelegen. Mijn enthousiasme groeit met de minuut maar eerst het gesprek nog maar. Het telefonisch contact was echter al veelbelovend…

Zaterdag 5 februari

Inmiddels heb ik telefonisch contact gehad (donderdag) en de zenuwen stapelen zich op, want maandag is het zover. Dan mag ik langs voor de intake. Ik ben zo benieuwd! Vandaag naar de Action geweest, je kan wel raden waar dat op uitkwam, een volle winkelwagen met woonspulletjes. Zoveel leuke dingen, aaaah. Daarnaast ben ik met mijn vader ook al een paar keer op en neer gereden om wat spullen via marktplaats op te halen, ideaal als je net op jezelf gaat en heel veel moet hebben, haha. Ook kwamen we vandaag per toeval een kringloop tegen, waar ik nog een leuk nachtkastje scoorde voor zakgeld en wat schattige decoratiespulletjes. Ik heb zoveel zin om alles te stylen, echt ik zie mezelf er al helemaal zitten. Maar eerst maandag afwachten. De spanning stijgt maar ik heb er ook onwijs veel zin in, het gaat zo snel allemaal opeens.

verhuizen 5

Donderdag 10 februari

Afgelopen maandag heb ik de kennismaking met de zorgcoördinator en een groepsleider gehad. Het was een onwijs ontspannen gesprek waarbij ik echt een goed beeld heb gekregen van het huis, de omgeving en de activiteiten (en dat zijn er veel). Vandaag heb ik kennisgemaakt met de eigenaar van het pand, en zijn vrouw. Aangezien zij ook in het pand wonen vinden ze dit ook een belangrijk onderdeel. Gelukkig was de klik er en kan ik inmiddels ook zeggen dat we een definitieve ja hebben vanuit de stichting. Maandag moet ik zelf mijn definitieve antwoord doorgeven, maar inmiddels kan iedereen volgens mij wel raden dat dit ook een ja gaat worden.

Donderdag ook direct de boel opgemeten zodat ik aan de slag kon met een plattegrond. Online heb ik al veel uitgezocht dus ik kon niet wachten om verschillende dingen uit te proberen en te gaan schuiven.

verhuizen 2

Zaterdag 12 februari

Tijd voor een rondje kringloophoppen! Met uitgerekend het kleine autootje van mijn moeder. Maar met wat hulp van sterke jongens hebben we er een hoop ingekregen. Ik vind het zo leuk om alles bij elkaar te zoeken. Ik kocht een tv kastje, wat decoratiespulletjes en een geweldige vaas. Ook Vinted en marktplaats ben ik nog regelmatig aan het afstruinen voor de dingetjes die ik nodig ben. Want je hebt een hoop nodig, daar ben ik wel achter gekomen.

Woensdag 16 februari

Vandaag kwam mijn bank binnen. En volgens mij heb ik me nog nooit volwassener gevoeld als het moment dat mijn eigen bank afgeleverd werd, haha. Ik vroeg me af hoe ze alles in een vrij kleine doos hadden gekregen, maar een deel van de bank zit weer in de bank. Heel bijzonder. Wanneer alles op zijn plek staat komen de foto’s in overvloed ;).

Donderdag 17 februari

Mijn kamer staat inmiddels vol met verhuisdozen. Zo gek! Mijn grote boekenkast is zo goed als leeg en dat is toch wel een gek gevoel. Ik heb meer dan 18 jaar in dit huis gewoon en om dan nu al mijn spulletjes in te pakken om te vertrekken is best even gek. Maar tegelijkertijd kijk ik er ook ontzettend naar uit. De dagen bestaan verder ook veel uit DIY- en opknapprojecten. Kastjes die geschuurd en geverfd moeten worden. Items die ik met een likje verf weer een compleet nieuwe look geef, ik maak er in ieder geval helemaal mijn eigen ding van, haha.

verhuizen verhuisdagboek 1 verven

Zaterdag 19 februari

Vandaag begint alles wel echt aan te voelen. We zijn vandaag naar mijn appartement geweest om een begin te maken met het schilderwerk. We hebben een paar uur staan schilderen en de helft van de slaapkamer is in ieder geval geschilderd. Morgen de andere helft. Eind van de middag hebben we ook nog wat fruitkisten opgehaald via marktplaats, daar wil ik een kastje van maken.

Al met al zijn het tot nu toe nog vooral voorbereiding voordat ik me echt kan settelen op mijn eigen plekje. Over een week kan ik er definitief in en kan ik ook echt al mijn spullen een plekje gaan geven. Kan ik gaan wennen aan het beschermd wonen en mijn medebewoners.

Voor nu was het even een chaotisch dagboekje wat ik de laatste tijd een beetje bij heb gehouden. Er komt natuurlijk ook een artikel online als ik definitief verhuisd ben, ook met wat meer informatie over het wonen. Ik kan me voorstellen dat velen niet bekend zijn met beschermd wonen. Al met al ben ik zelf heel blij met deze kans, ik heb een heel mooi plekje op -volgens mij- een fijne plek.

Nog excuses, dit bericht had -net als mijn instagram post- maandag online moeten komen. Door een foutje iets later.

Liefs
Ilona

44 reacties

 1. Wat fijn dat je op jezelf (en toch beschermd) gaat wonen! Het is leuk he om dingen uit te zoeken, ik ben toevallig ook aan het verhuizen voor de 2e keer. Ik verbaas me over wat ik allemaal al heb maar ook over wat ik alsnog nog heb, haha. Heel veel geluk op je nieuwe plek <3

 2. Wat fijn zeg Ilona! Dit is je echt onwijs gegund. Heerlijk om je eigen plek te hebben en dan ook nog met twee verdiepingen en aan het water! Heerlijk hoor. Succes met al het klussen (pff ik heb het afgelopen jaar met mijn koophuis wel ervaren hoe zwaar dat klussen kan zijn…). Hopelijk ga je je er snel thuis voelen en is het echt jouw plekje!

 3. Jeeeeeeeej! Ik ben superblij voor je! Twee verdiepingen én aan het water! Hoe mooi is dat! Ik zit ondertussen op je plattegrond te turen (ik doe dat ook altijd zo en ben er dol op!) en je hebt ruimte genoeg, zeg! Echt fijn!
  Veel succes met de finishing touch en heel veel woonplezier toegewenst!

 4. Wat een fijn nieuws! Het past ook zo mooi in het kader van een nieuw begin, een nieuwe start, jouw eigen plekje.
  Veel succes en wanneer nodig ook sterkte ;) met klussen en verhuizen en veel plezier met kiezen van alle leuke spulletjes.

 5. O, wat heerlijk en wat gun ik jou een eigen stekkie zeg!!
  Zal best even wennen zijn, nieuwe omgeving, nieuwe geluiden, nieuwe mensen, maar weet zeker dat het jou gaat lukken om je er helemaal thuis te gaan voelen.
  Heel veel succes met de laatste loodjes van je verhuizing.

 6. Van Harte Gefeliciteerd. Wat is dat spannend hè, ik herinner me mijn eigen verhuizing begin jaren 70 vorige eeuw. Voor het eerst op kamers. Alle succes gewenst met inrichten en een nieuwe start.

 7. Gefeliciteerd! Veel sterkte met de klusjes (en klussen) en het uitzoeken van alle spulletjes. En er is niets zo fijn (en spannend, en ook een beetje verdrietig) als je eerste nacht alleen in je eigen huisje. Ik sta nu in gedachten ook weer in mijn allereerste eigen appartementje en hoe fijn dat voelde. Geniet er van :)

 8. Fijn voor je. Dit nieuws was al wat ik dacht na je aankondiging. Ook ik weet niets over beschermd wonen, dus misschien kan je daar ook nog wat meer over vertellen. Ben ook benieuwd in welke stad je nu woont. En aan het water…. geheel mijn ding. Succes!

 9. Wat een mooi nieuws! Zo blij voor jou! Mooi om te lezen hoe je het helemaal je eigen plekje maakt, dat je er maar met veel plezier mag wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *