Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

labels

Een tijdje geleden kwam ik zonder er echt bij na te denken op Instagram uit de kast. Mijn ouders en vrienden wisten het toen al een tijdje en ik was er klaar voor om mijn vriendin trots op Instagram te laten zien. Wat er toen gebeurde had ik echter niet helemaal aan zien komen.

labels 3

Via Instagram kreeg ik op de foto een hoop lieve reacties. En ik moet je zeggen, dat ik tot nu toe geen enkele negatieve reactie heb gekregen van mijn omgeving. Ik kreeg echter na het plaatsen van de foto wel een hoop berichten. Van mensen die zich afvroegen of het echt was, of misschien toch een grap.  Van mensen die niet hadden verwacht dat ik op meiden val. En van mensen die het knap vonden dat ik dit deelde op social media.

Ik vroeg me toen echter af, waarom is het knap dat ik dit deel? Want in mijn ogen is op het zelfde geslacht vallen iets heel normaals. En ik weet dat niet iedereen er zo over denkt en dat nog steeds niet iedereen het accepteert. Ik kan begrijpen dat mensen het niet van me hadden verwacht, want ik had het zelf ook niet aan zien komen. Ik liep Thyrza tegen het lijf en het gebeurde gewoon.

Het viel me echter op dat mensen in mijn omgeving er best wel een ding van maakten. Terwijl ik er zelf juist heel normaal over deed en niet de behoefte te voelen om er iets groots van te maken. Ik kwam gewoon met de mededeling dat ik verliefd ben op een meisje, echt uit de kast komen heb ik niet gedaan. Want ik vind het niet nodig om dat soort labels aan mezelf te hangen. En ik vind het eigenlijk ook de grootste onzin dat we tegenwoordig nog steeds uit de kast moeten komen. Dat mensen de neiging voelen er een naam aan te geven.

Ik kreeg namelijk ook een aantal keer de vraag of ik dan lesbisch ben, of toch biseksueel. En eerlijk? Ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik op dit moment verliefd ben op Thyrza en dat ik het onwijs leuk en fijn met haar heb. En wat mij betreft hoeven we daar geen labels aan te hangen. Want labels die zijn toch echt wel gemaakt voor kleding, of niet?

Liefs, Ilona

9 reacties

  1. Leuk hoor Ilona, heerlijk toch om verliefd te zijn
    Wij hebben een kleindochter die Thirza heet, maar die is nog maar 2 en valt gelukkig op iedereen die lief is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *