Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Mijn blijmakers van januari

Het is voor mijn gevoel zo snel gegaan en ik kan haast niet bevatten dat het alweer februari is. Januari was een maand die slecht begon, maar die ik stukken beter afsloot. Iets waar ik oprecht heel dankbaar voor ben. En vandaag deel ik de blijmakers van afgelopen maand weer met jullie.

• In november en december illustreerde ik een boek, wat deze maand op mijn deurmat viel, zo onwijs tof om het daadwerkelijk in handen te hebben! Ik klom uit een diep dal • Ik schreef een hoop gedichten • Ik werd weer actief op mijn Studio Ilonaa instagram account en kreeg een hoop leuke reacties • We zijn thuis begonnen met de zoektocht naar een hondje • Ik had een fijn gesprek op school, waar ik in februari weer start • Ik had fijne, motiverende gesprekken met hulpverleners • Mijn nieuwe bullet journal set-up maakte me ook helemaal vrolijk • Ik maakte een heerlijke wandeling met mijn moeder •

blijmakers januari

• Ik bezocht opnieuw een concert met mijn vader, deze keer Five finger death punch • Ik kreeg eindelijk te horen dat ik mag starten met psychologische onderzoeken waar ik al een tijd op zat te wachten • Ik sloot de intensieve begeleiding aan huis af voor nu • Ik werd zelf helemaal vrolijk van mijn retro achtergronden • Ik begon met het plannen van mijn reis naar Australië aankomende zomervakantie • Samen met mijn groepje sloten we onze schoolopdracht op een mooie manier af, inclusief hele fijne en motiverende feedback • Ik ging weer voor het eerst naar boksen •

En dan waren dit alweer mijn blijmakers van de eerste maand van 2020. Waar werd jij afgelopen maand blij van?

Liefs,
Ilona

32 reacties

 1. Hoi Ilona,

  Een mooie manier om de maand af te sluiten; met alle lichtpuntjes/blijmakers en dingen waar je energie van kreeg (tenminste zo komt ’t over!). Wat tof dat je een boek hebt geïllustreerd! Ziet er heel mooi uit, terecht dat je er trots op bent,
  De afgelopen maand werd mijn huis opnieuw geschilderd. Een frisse wind voor mijn appartement zorgde voor mij ook voor een fris hoofd. Groot pluspunt naast het gevoel een heel nieuw huis te hebben! Daarom dus zeker de blijmaker van januari voor mij.
  Groetjes,
  Petra

  1. Precies, vind het voor mezelf ook een hele fijne afsluiter om even terug te kijken op de voorbije maand.
   Heerlijk ook een nieuw kleurtje op de muren, ik snap dat alles dan weer direct lekker nieuw aan voelt.

 2. Wat leuk, dat boek! Het ziet er prachtig uit! En wat een hoop leuke dingen. Vooral dat hondje. Ik had niet speciaal iets waar ik blij van werd. Nou ja, van twee schilderijtjes. Maar daar moet ik nog een stukje over schrijven.

 3. Wat een mooi boek! Gefeliciteerd. En wat fijn dat het beter met je gaat dan in het begin van het jaar! Zo goed van je dat je niet bij de pakken neer gaat zitten, maar met mensen/hulpverleners praat en zoekt naar lichtpuntjes. Gaaf dat er toch zo veel mooie blijmakers voor je waren de afgelopen maand.

 4. Dat boek ziet er zo leuk uit! Je hebt het echt heel mooi gedaan. Knap!! Ik zou willen dat ik dat kon, want het moment dat je het boek dan ook echt in je handen hebt, lijkt me geweldig!

 5. Wat een mooie momentjes ondanks dat het geen makkelijke maand was.
  Het boekje ziet er echt super uit! Is het ook te koop en voor welke leeftijd is het ongeveer? Je mag er echt trots op zijn zeg!
  En wauw, Australië! Alvast heel veel voor- en planningsplezier.

  1. We hebben op dit moment ons oog laten vallen op een hond waarvan niemand weet wat het precies is, echt een vuilnisbakras, haha. We hopen ergens de komende weken te horen of we hem thuis mogen verwelkomen.

 6. Dat boekje ziet er zo leuk uit! Gefeliciteerd met je prachtige werk. Ik ben zo blij dat je de weg naar boven weer een beetje hebt teruggevonden. Eeuwige strijder, ben trots op je! :-)

 7. Mooie blijmakers. Heel tof dat je een boek hebt geïllustreerd. Het ziet er erg leuk uit. Spannend dat je naar Australië gaat deze zomer. Boksen wil ik ooit ook gaan doen. Lijkt me een fijne sport.

  1. Ik kan boksen ook echt aanraden, het is goed voor zowel je conditie als kracht, het is iets waarbij je zowel je lichaam als hoofd gebruikt en het is ook nog eens een goede manier om je zo nu en dan af te kunnen reageren (op een bokszak)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *