Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

tattoo 1

Mijn eerste tattoo & het verhaal erachter

tattoo 2

Al sinds mijn zestiende roep ik dat ik graag een tattoo zou willen. Wat ik wilde wist ik echter voor lange tijd niet, tot ik vorig jaar Noorwegen bezocht met een aantal vriendinnen. Toen schoot me een idee te binnen, een idee wat ik lang voor mezelf heb gehouden. Want ik wilde zeker weten dat ik dit zelf wilde.

En afgelopen oktober besloot ik dat ik dit echt wilde. Na het idee lange tijd voor mezelf te hebben gehouden, deelde ik het met een paar mensen om me heen. En eigenlijk was iedereen direct enthousiast. En zo besloot ik met mijn schetsboek onder mijn arm een tattooshop binnen te lopen voor meer informatie. En ik liep de deur uit met een afspraak en al, ik zou twee weken later mijn tattoo laten zetten.

tattoo 3

En vorige week was het dus zover, mijn eigen ontwerp werd vereeuwigd op mijn huid. Met lichte zenuwen nam ik plaats in de stoel en zo’n drie kwartier later stond het volledige plaatje op mijn arm. En ergens is het nog steeds onwennig dat dit plaatje nu voor altijd op mijn arm zal staan. Maar ik ben er wel onwijs blij mee. Want hoe meer de zwelling en roodheid wegtrokken, hoe mooier hij werd.

tattoo 1

En nu heb ik dus een afbeelding op mijn arm staan die me herinnert aan een belangrijke boodschap. Hij vertelt me namelijk dat ik meer kan dan ik zelf denk. Hij vertelt me dat ik letterlijk bergen kan overwinnen. Want hoe moeilijk het leven ook is, ik ben sterk en ik zal mezelf er doorheen vechten.
En daarnaast, is boven op een berg de plek waar ik me het meest vrij kan voelen. De stilte, het uitzicht na een lange wandeling, ik hou ervan. En op deze manier heb ik mijn liefde voor bergen verwerkt ik een boodschap die voor mijzelf erg belangrijk is.

Lees ook: Tattoo no. 2

Al met al ben ik dus onwijs blij met mijn tattoo. Hij zit op een plek die ik zelf onwijs mooi vind en waar ik ‘m altijd kan zien. En ik ben ook erg blij met de manier waarop hij erop is gezet. Wat overigens is gedaan door Arnout van Knoutskey (in Assen).

Heb jij een – of misschien zelfs meerdere – tattoo? Of wil je er misschien een? Let me know, ik ben benieuwd!

Liefs,
Ilona

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *