Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

netflix series tips bloggen

Mijn favoriete Netflix series

Zelf kijk ik een heleboel Netflix series en ik heb er dan ook al aardig wat doorheen gejaagd. Ik ben overigens wel echt een liefhebber van crimeseries of thrillers. Het leek me leuk om vandaag mijn lijstje met -hopelijk- wat originele tips met jullie te delen.

netflix series tips bloggen

Series als Orange is the new black, Prison Break en Stranger things heb je waarschijnlijk al eerder voorbij zien komen, het zijn ook aardig populaire Netflix Series. Het zijn overigens wel series die ik even snel genoemd wilde hebben, omdat ik ze wel oprecht heel goed vond. Maar het internet staat er al vol mee.

Sorjonen

Dit is de serie die ik momenteel nog aan het kijken ben. In de serie volg je een moordrechercheur genaamd Sorjonen. Hij heeft een nogal aparte manier van zaken oplossen en denkt op een heel interessante manier. Daarnaast zijn het originele zaken die ook echt wel heel goed in elkaar zitten. Het is overigens een Finse serie, ik ben dol op Scandinavische crime series omdat ze vaak heel goed in elkaar zitten.

The bridge

Een Scandinavische crime serie die al wat bekender is, is the bridge. Het is een Zweeds-Deense serie, waarbij een moord opgelost word waarvan het lijk precies op de grens tussen Zweden en Denemarken werd teruggevonden. Uiteindelijk bleek het echter niet een lijk te zijn, maar bleken het boven- en onderlichaam beide tot iemand anders toe te behoren. Vond ik wel heel origineel.

netflix tip series sorjonen

Orphan black

Het is al een tijdje geleden dat ik deze serie keek, maar hij blijft tot mijn favorieten behoren. De serie gaat over een aantal dames die gekloond zijn, en dus uit exact hetzelfde DNA bestaan. Het leuke uit de serie? Alle zussen, wie de hoofdpersonen zijn, worden door één en dezelfde actrice gespeeld. En dit terwijl de karakters allemaal wel hun eigen karakter en stijl hebben. Onwijs tof gedaan. En nog een bijkomend voordeel, je kan van maar liefst vijf seizoenen genieten.

Lees ook: Netflix tip: The blacklist | serie

Bojack Horseman

Een compleet ander genre en ander soort serie, maar ook deze mag niet in deze lijst ontbreken. Bojack Horseman gaat over een paard -genaamd Bojack Horseman, verrassing- die in de jaren 70 een bekende acteur was. Inmiddels heeft hij een depressie en een alcoholverslaving waar hij mee probeert om te gaan. Niet altijd even succesvol. Het is overigens een animatieserie met korte afleveringen, heerlijk om even tussendoor te kunnen kijken.

netflix series tip bojack horseman

Disenchantment

En dan direct nog maar een geanimeerde serie in het lijstje. Als animator vind ik animatieseries geweldig om te kijken. En zowel Bojack Horseman als Disenchantment bevatten beide heerlijke humor. Deze laatste is overigens door de makers van The simpsons gemaakt, wat ook zeker wel te zien is. In de serie volg je een prinses samen met haar vriend Elfo (een elf) en haar vriend Luci (een klein duiveltje).

Verder moet je zelf maar even kijken, mocht je meer over het verhaal willen lezen. Als ik het hier uit ga proberen te leggen gaat het alleen maar vreemder klinken. Is het ook, maar animatieseries moet je gewoon niet te veel uit willen leggen, haha.

Under the dome

Als je me een beetje kent, weet je dat ik dol ben op de verhalen van Stephen King (bij deze). Een van mijn favoriete series van hem is under the dome. Hierin volg je de bewoners van een klein stadje, die volledig van de buitenwereld af worden geschermd door een doorzichtige koepel die zich van het ene op het andere moment om het stadje heen sloot. Onbereikbaar voor de buitenwereld.

The sinner

Nog zo’n interessante serie is the sinner. Het is een serie met twee seizoenen, die los van elkaar te zien zijn. Het eerste seizoen is gebaseerd op een gelijknamig boek, geschreven door een Duitse schrijfster. In het eerste seizoen volgen we Harry Ambrose, die een moordzaak op probeert te lossen. Het toffe aan de serie? De dader kan zich niks van het voorval herinneren. Zoals ik al zei staan de seizoenen los van elkaar, in het tweede seizoen volgen we echter nog steeds Harry, die en nieuwe zaak op probeert te lossen.

Welke Netflix series vond jij erg goed?

Liefs,
Ilona

16 reacties

 1. The Sinner vond ik ook geweldig! Die Sorjonen ga ik eens opzoeken. The Bridge ben ik beginnen kijken maar heb ik nooit afgekeken. Weet ook niet goed waarom. Orphan Black vond ik ook heel erg goed maar ik denk dat ik in seizoen 4 niet goed meer kon volgen. Denk dat ik deze wel nog eens opnieuw ga kijken. Vind de actrice ook echt geweldig! The Killing vind ik zelf ook goed als je van Scandinavische series houdt.

 2. Daar zitten wel een paar interessante bij. Maar we kijken mee op het account van vrienden en kijken nooit iets. Ik heb het geduld niet om tv te kijken en Vriendje-lief kijkt naar alles wat beweegt dus die redt zich wel met de gewone tv-zenders.

 3. Heel leuk en inspirerend, dit lijstje! Geen van deze series heb ik zelf gezien. Ik kijk zelf meestal eerder typische vrouwenseries of dramaseries, maar moet me misschien ook eens aan iets spannenders wagen. Mijn favoriete series op Netflix zijn Atypical en Working Moms.

  1. Zo leuk dat je ze nog niet kende! Mocht je je aan wat spannenders wagen kan ik een van deze echt aanraden, haha.
   Atypical en working moms heb ik dan weer niet gezien, maar atypical is misschien nog wel wat voor me

 4. Leuk, de meeste kende ik nog niet wellicht voor op mijn lijst! :)
  Zelf kijk ik echt (te) veel netflix. Een paar van mijn favoriete series: Sherlock, Atypical, Please Like Me, Brooklyn 99, Merlin en Avatar (the last airbender). Van de meeste komen helaas geen nieuwe afleveringen meer, maar je kan dus wel alle seizoenen in één keer kijken :p

 5. Ik heb geen Netflix, maar ik denk dat we een beetje dezelfde smaak hebben. Behalve geanimeerde films of series dan. Daar kan ik niks mee?. Lijkt me voor jou wel extra leuk om dat te kijken omdat je daar zelf ook van alles mee kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *