Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

favorieten 2021

Afgelopen jaar was een jaar vol met ups & downs. Naast de huidige crisis waarin we nog steeds verkeren heb ik zelf ook een aantal keer onwijs diep gezeten. Maar tegelijkertijd is het me ook gelukt hier weer redelijk uit te klimmen. Ik heb alles weer een beetje op de rit dus het leek me dan ook leuk een aantal favorieten van afgelopen jaar voor jullie op een rijtje te zetten.

favorieten 4 muziek

Muziek

Ik luisterde veel muziek. Vooral veel rock, crunge en metal van de jaren 70 tot aan nu. Lekker breed dus. Met een favorieten lijst met meer dan honderd nummers kan ik ze niet allemaal opnoemen, maar een paar kunnen niet ontbreken. De volledige Spotify lijst vind je hier.

 • Don’t stop dancing & rain – beide van Creed
 • The light – Disturbed
 • I refuse – Five finger death punch
 • Estranged – Guns ’n roses
 • They don’t care about us – Michael Jackson
 • Dust in the wind – Kansas
 • Onderweg – Bazart, S10
 • Sorry – Halsey
 • Crawling – Linkin Park
 • Seed – Icon for Hire

De afgelopen maand luister ik alles op mijn nieuwe JBL TUNE 760 Noice Canceling koptelefoon, een ultieme favoriet.

Gelezen

Qua boeken heb ik niet heel veel gelezen, maar toch wilde ik the boy, the mole, the fox and the horse even genoemd hebben. Een prachtig boekje met mooie teksten en illustraties. En wat betreft zelfhulpboeken, daar heb ik het nooit zo op, maar How to be happy (or at least less sad) mocht blijven.

favorieten 3 gelezen
Uit: the boy, the mole, the fox and the horse

Gekeken

Qua series heb ik weer een hoop gezien. De toppers wat mij betreft van dit jaar waren toch wel:

 • La casa de papel (seizoen 5)
 • Bojack Horseman (seizoen 6)
 • Sorjonen
 • Disenchantment (seizoen 3)
 • Dark (seizoen 3)

Vooral veel nieuwe seizoenen, alhoewel ik zowel Dark als La casa de papel volledig heb gekeken. Puur omdat ik de verhaallijn kwijt was. Je moet wat hè. Van Youtube ben ik compleet afgekickt dus daar heb ik niks interessants over te melden en ook de tv heb ik maar weinig gezien.

Digitaal

Wel kocht ik dit jaar een nieuwe telefoon, voor het eerst een iPhone (8 plus, refurbished). Nou je meid is om hoor. Daarnaast werd ook mijn iPad waanzinnig veel gebruikt want tekenen heb ik dan wel weer heel veel gedaan. Op papier, digitaal, noem het maar op.
Ook ben ik heel blij met de nieuwe lay-out van mijn blog. Waarvoor ik zelf een volledig thema heb gebouwd. Iets binnen de categorie ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

favorieten 5 verf

Creatief

Dus een creatief kopje kan natuurlijk niet ontbreken. Ik kocht dit jaar voor mezelf eindelijk waterverf van Van Gogh en wauw, die gebruik ik met heel veel enthousiasme. Heel blij mee. Daarnaast heb ik het borduren ook helemaal ontdekt en hiermee bijvoorbeeld een toffe afbeelding op een t-shirt gemaakt. Leuk om te doen!

Zal ik mijn haar ook maar onder dit kopje gooien? Ik ging dit jaar natuurlijk van rood, naar turqoise naar blauw/paars en wauw, ik ben echt zo dol op hoe het er nu uit ziet. Helemaal blij mee, haha.

Kleding

Ik kocht afgelopen jaar aardig wat, vooral tweedehands. Ik heb het tweedehands shoppen helemaal ontdekt en ben niet meer weg te slaan van Vinted en Sellpy. Wat betreft mij twee fijne sites naast de fysieke kringloopwinkels. Helemaal nu in corona. Ik schreef overigens een heel artikel over mijn favoriete kringloopplekjes (online).

Dat waren toch een hoop dingen bij elkaar verzameld. Een verzameling favoriete momenten komt nog.

Wat waren jouw favoriete ontdekkingen van afgelopen jaar?

Liefs,
Ilona

Volg me voor meer ook op Instagram.

18 reacties

 1. Mooie lijst zo! Ik vind je haar zo enorm gaaf, al zou ik het zelf niet durven.
  Sowieso omdat mijn kapster een keer heel hard tegen mij heeft geschreeuwd dat ik “nooit, maar dan ook helemaal NOOIT!!!!” mijn haar mag verven… D: (ze is echt helemaal waus van mijn natuurlijke blonde lokken, geloof ik), maar ook omdat ik het dan niet meer mag doneren – en ik ben zo dichtbij!

  De vorige keer zei ik al dat ik fan ben van je blog. Chapeau voor je harde werk, het mag er zeker wezen!

  Een van mijn toppers dit jaar is het boek Grote Panda En Kleine Draak. Mooie tekeningen en veel mooie spreuken. Een aanrader.
  En online Cluedo! Mijn God, daar had ik jaren geleden aan moeten beginnen, hahaha!

  1. Dankjewel! Dat is wel echt het enige nadeel inderdaad, dat je het niet kan doneren als je je haar geverfd hebt. Wel heel mooi dat je dat gaat doen!
   En bedankt! Ik heb mijn best er op gedaan.

 2. Dat zijn leuke dingen! Jij bent gewoon creatief in alles wat je doet! Ik had ook zo’n doosje waterverf liggen. Al een hele tijd. Door jouw blog ben ik er een beetje mee gaan oefenen. En dat is leuk, zeg!

 3. Als je diep in de put zit, zie je alleen de luchten, die zijn al afwisselde genoeg.
  Je zelf positief bezighouden is een goede zaak, zo ontdek je ook je andere creatieve kant. Hans

 4. Ik heb dezelfde koptelefoon, die is fijn hé? Ik vind je haar heel leuk zo, al vond ik dat turquoise ook heel vet staan! Gewoon ook tof dat je daar zo creatief mee bent.

 5. Je site ziet er inderdaad picobello uit (om het eens ouderwets te zeggen!). Dust in the Wind is ook een fav van mij, is ook heerlijk om te zingen trouwens. Ik heb zelf ook erg genoten van de tv serie Rick & Morty, naast Disentchantment. Op naar een mooi nieuw jaar met veel leuke nieuwe dingen.

 6. Wat een leuke manier om terug te blikken, zo met die categorieën! Je nieuwe thema was me wel opgevallen en ik vind het heel mooi, maar je bouwde het dus ook nog eens helemaal zelf. Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *