Ilonaa

De weg naar een mentaal gezonder leven

Crazy Colors 5

Mijn haarverfexperiment | roze haar

Crazy Colors 5

Op het moment dat je op een creatieve school rondloopt zul je de gekste haarkleuren tegen komen. Een tijdje geleden besloot ik dan ook de stap te nemen en mijn haar rosegold te laten verven. Het pakte niet helemaal uit zoals de planning was, maar ondanks alles was ik er blij mee. Al helemaal toen na een aantal weken het hele felle was verdwenen.

Maar inmiddels was mijn haar zover verbleekt dat ik wel weer wat nieuws wilde, roze haar wel te verstaan. Zo gezegd zo gedaan en uiteindelijk besloot ik roze verf te bestellen bij attitude holland. Twee potjes om precies te zijn, zo kon ik de kleur ook nog een beetje bijhouden. Tenminste dat was de bedoeling.

roze haar 1

Ik begon namelijk vanochtend(gisterochtend dus) vol goede moed met het verven. Aangezien de kleur niet te fel moest worden gooide ik er een flinke hoeveelheid witte conditioner doorheen. Toen het goedje in mijn haar zat de boel een halfuurtje – keurig volgens de verpakking – in laten trekken. Daarna uitgespoeld en mijn haar geföhnd.
Ho. Stop. Dit was niet de bedoeling. Je zag er nauwelijks wat van. Dit was geen roze haar. Lichtelijk teleurgesteld naar beneden gegaan. Na een kort overleg toch besloten het nogmaals te proberen, met potje nummer twee. En slechts een kwakje conditioner deze keer.
Potje nummer twee zat er na niet al te lange tijd ook in, verf opnieuw in laten trekken en uitgespoeld. En weer geföhnd, ik wilde natuurlijk direct het resultaat zien.

roze haar 2
De kleur lijkt op de foto toch minder roze dan het is, in het echt is het rosegold met een lichtroze gloed erdoorheen.

Al met al was het deze keer wel een stuk rozer. Nog steeds niet helemaal zoals ik het wilde, eerder zoals ik het een aantal maanden geleden bij de kapper wilde. Maar goed, ik vind het resultaat wel mooi. Gelukkig is het wel semi permanent, over een aantal weekjes zie je er niet zoveel meer van.
En voor dan heb ik natuurlijk alvast een nieuw plan, twee potjes lichtroze en een potje met een donkerdere kleur. Kan ik mooi mengen, in de hoop dat het dan wordt zoals ik het wil. Jullie horen het vanzelf wel, haha.

Oh en sorry van afgelopen weekend (geen artikelen). Twee drukke projectweken achter de rug, denk dat zodra de schouw achter de rug is en de resultaten binnen zijn ik hier nog wel wat meer over vertel. Gelukkig is het de komende weken weer even wat rustiger wat betreft school, ook wel een keer fijn.

Liefs,
Ilona

11 reacties

  1. Wat knap dat je zo’n stap durfde te nemen. Ik vind het je echt leuk staan. Zit het er nu nog goed in? Of is het al vervaagd? Liefs

    1. Thanks. Ik heb het inmiddels twee keer gewassen en de kleur zit er eigenlijk nog prima in, het valt me ook nog mee hoeveel kleur er eigenlijk wegspoelt tijdens het douchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *